Otkriveno ko stoji iza postavljanja raspeća na ulici u Beogradu: Video nadzor je nova religija

Raspeće-printscreen

Foto: printscreen/TV Prva

Iza instalacije Hristovog raspeća na stubu pod kamerama za video nadzor, koja je jutros osvanula na beogradskim ulicama stoji ulični umetnik Andrej Josifovski Pijanista, saznaje portal Nova.rs.

“Video nadzor je naša nova religija”, poručio je Pijanista postavljajući instalaciju sa slikom razapetog Hrista na stub iznad kog su kamere za video nadzor.

Pored jasne aluzije, Pijanista nudi još jedno čitanje onoga što je hteo da prikaže.
– Između ostalog, u ovome vidim i raspeće naroda u silnim podelama koje prave oni koji su na vlasti i oni koji se po svaku cenu bore da dođu na vlast – kaže za Nova.rs Andrej Josifovski Pijanista.

Ovaj rad, inače, deo je njegovpg serijala “Zlatno doba”. U okviru istog serijala, Pijanista je početkom godine na Bežanijskoj kosi postavio osam metara visoku skuplturu “Zlatni cvet”, ali je ona posle samo tri dana preko noći nestala sa tog mesta. Ona je trebalo da simboliše “zlatno doba za kulturu i umetnost” i bila je okrenuta ka Pobedniku na Kalemegdanu.

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Prihvatni centar Letenka na Fruškoj gori prilagođen je za karantin i namenjen za smeštaj srpskih državljana koji dolaze iz inostranstva.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone