Ombudsman: Svakodnevno 200-250 poziva građana

ombudsmannn

Izvor: You Tube, print screen

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je da ta institucija svakodnevno dobija između 200 i 250 telefonskih poziva i oko 70 mejlova građana koji joj se obraćaju u vezi sa zaštitom njihovih prava u vreme vanrednog stanja.

Ombudsman je za RTS rekao da je cilj te institucije u vreme vanrednog stanja da se građani pridržavaju obaveza koje je Vlada Srbije propisala u cilju suzbijanja epidemije koronavirusa, ali i da se pritom ne ugrožavaju njihova prava.

"Građani nam se obraćaju praktično za sve, najviše u vezi sa njihovim pravima iz radnih odnosa tokom vanrednog stanja, zatim pravima osoba sa invaliditetom. Istovremeno, građani su svesni svojih obaveza i u najvećem broju ih se pridržavaju", rekao je Pašalić.

Navodeći da postoji 17 ljudskih prava koja ne mogu biti derogirana tokom vanrednog stanja, ombudsman je dodao da je na inicijativu te institucije brzo rešen problem sa testiranjem građana koji su bili smešteni u privremenoj bolnici na beogradskom Sajmu.

"Nama se 3. aprila obratilo 69 građana koji su bili na Sajmu, suština je bila da se testiranje na prisustvo virusa obavi brzo. Mi smo potom pozvali Ministarstvo zdravlja i to je urađeno pa su neki od njih već poslati kućama", kazao je zaštitnik.

Izvor: N1

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će naredne dve nedelje u Srbiji biti izuzetno teške i zamolio je narod da pokaže odgovornost i solidarnost.

U Spomen-podrucju Donja Gradina sutra će biti održana centralna manifestacija obeležavanja Dana sećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida u sistemu koncentracionih logora Jasenovac, gde su tokom Drugog svetskog rata stradali Srbi, Jevreji, Romi i antifašisti.

"Ovakvo nevreme ne pamte ni ljudi stari 90 godina, padao je grad veličine pesnice. Sve je uništeno za pola sata, nema kuće u selu na kojoj je krov ostao čitav. Pored kuća, oštećene su i štale, ambari, mlekare", rekao je Velizar Zagrađanin, meštanin sela Boguti, kraj Sjenice.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone