tržni-centar,-pixabay

Foto: Pixabay

Sutra se otvaraju tržni centri u Srbiji i očekuje nas potpuno drugačiji šoping, uz velike mere opreza. U tržnim centrima kažu da su spremni za novi način rada a na prvom mestu je higijena i bezbednost posetilaca i zaposlenih.

"Sve se sprema za otvaranje sutra. Na ulazima se postavljaju dezobarijere, takođe i sanitizeri za ruke", kaže za Prvu TV Danijela Vasić, PR tržnog centra Ada mol.

Prema njenim rečima, očekuju nas nova pravila ponašanja.

"Svi zaposleni nosiće maske i rukavice. Posetioci će biti u obavezi da se pridržavaju propisane distance, a obezbeđenje će kontrolisati broj ljudi koji će biti u tržnom centru, dok su pojedine radnje u zavisnosti od površine dužne da ograniče maksimalan broj kupaca“, kazala je Vasićeva.

Takođe, zaposleni će morati da dezinfikuju detaljno kabine za presvlačenje prilikom probe stvari.

Većina građana je već navikla da u zatvorene objekte, radnje i javne ustanove, odlazi sa maskama i rukavicama, da vodi računa o bezbednoj distanci, kao i da sačeka na red za ulazak. Ova pravila će važiti i prilikom kupovine u tržnim centrima. Stručnjaci naglašavaju da je, bez obzira na preporuke, najvažnije obaviti samoprocenu rizika.

Za zaposlene je obavezno korišćenje maski i rukavica i održavanje fizičkog razmaka. Objekti, odnosno, radne i zajedničke prostorije, kao i kompletna oprema moraju redovno da se dezinfikuju, a neophodno je i postavljanje dezobarijera. Ova pravila važe i za šoping-molove, kao i za druge zatvorene prostore.

Apoteke i prodavnice lanaca prehrambene robe, koje rade u okviru tržnih centara, bile su otvorene sve vreme i za njih nema nikakve promene u organizovanju posla.

Iz hipermarketa poručuju da nastavljaju da sprovode mere koje su i do sada. To podrazumeva, kako ističu, detaljnu dezifekciju prostora i korpi, kolica, rafova i ostalih predmeta. Zaposleni nose zaštitnu opremu i koriste dezifekcione gelove.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Psihijatar iz Klinike Laza Lazarević kažnjen je zato što je, kako tvrdi, tražio da prilikom pregleda pacijenata nosi masku. O tome da je zaposlenima u toj ustanovi bilo zabranjeno da nose zaštitnu opremu prvi je nedavno i na N1 progovorio predsednik Sindikata lekara i farmaceuta. Iz Uprave Klinike stiže drugačije objašnjenje.

Epidemiolog Predrag Kon Izjavio je da je sada maksimum epidemije i da se plaši još šeste nedelje, naglasivši da "čekanja više nema"."Ako ćemo da preduzimamo drastičnije mere, sada je došlo vreme da se o tome odlučuje", rekao je Kon za današnje izdanje lista Danas.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone