Od danas nije potreban negativan PCR test na koronu za ulazak u Srbiju

Carina

Svima koji ulaze na teritoriju Srbije više nije neophodan negativan PCR test na koronavirus, niti dozvola komisije, odlučila je Vlada Srbije, na preporuku Kriznog štaba. Svim osobama koje ulaze na teritoriju Srbije biće uručena zdravstvena upozorenja.

Od danas za ulazak u Srbiju našim i stranim državljanima nije potreban negativan PCR test na koronu niti je obavezna samoizolacija od 14 dana i svima koje ulaze na teritoriju Srbije već će im biti uručena zdravstvena upozorenja u kojima se navodi da ulaze na teritoriju na kojoj virus još cirkuliše, kao i načini prevencije od infekcije.

Procedura je da nema više posebnih odobrenja za ulazak  u zemlju, niti sanitarni inspektor ispisuje rešenja, već putnici kao i ranije dolaze do kućice za pasošku i carinsku kontrolu.

Tu im se uručuje zdravstveno upozorenje u kome piše da ukoliko su bili u kontaktu sa zaraženim od kovid-19 ili su bili u stranim bolnicama gde su bili u kontaktu sa zaraženima,  u narednih 14 dana smanje kontakte u domaćinstvima i na javnim mestima i da ako osete neki od simptoma bolesti, jave se dežurnom epidemiologu.

Na upozorenju je  spisak zavoda za javno zdravlje širom Srbije. 

Samoizolacija od 14 dana onima koji su do juče ušli u našu zemlju,od danas se prekida.

Postojaće PCR testiranje na lični zahtev i koštaće 6.000 dinara na teritoriji cele Republike, dok će za studente i maloletne osobe testiranje i dalje biti besplatno.

(RTS)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Grupa majmuna u Indiji napala je jednog medicinskog radnika i ukrala mu je uzorke krvi pacijenata koji su pozitivno testirani na koronavirusa, prenela je agencija Rojters.

Imunolog dr Srđa Janković istakao je da sa postepeni povratak u životne aktivnosti.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone