Glas Javnosti

NOĆAS SE DIŠE NA ŠKRGE: Beograd u prvih nekoliko gradova sa najlošijim vazduhom na svetu - iza nas je i Vuhan po ZAGAĐENOSTI!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pod ruku sa megalopolisima Pekingom u Kini i Delhijem u Indiji, Beograd je večeras grad sa najlošijim kvalitetom vazduhom na svetu. Aplikacija https://www.iqair.com/world-air-quality-ranking, smestila je Beograd na neslavno 11-to mesto. Obavezno zatvorite prozore ako živite u Starom gradu, Vračaru, Smederevu, Užicu i Novom Pazaru.

Nivo vazdušnog zagađenja nije zdrav za osetljive grupe stanovništva i njima se posebno preporučuje nošenje maski i na otvorenom prostoru. Posebno na mernom mestu u centru grada, na Starom gradu.

Posebno su osetljiva deca i odrasli koji su fizički aktivni, osobe sa srčanim i respiratornim oboljenjima poput astme. Preporučuje se smanjenje aktivnosti koje su praćenje ubrzanim i dubokim disanjem.

Ako gledamo na nivou Srbije, prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine, vazduh je trenutno najzagađeniji u beogradskoj opštini Vračar, zatim u centru Smedereva, sledi Užice i potom Novi Pazar.

Jedan od razloga aerozagađenja bi mogao da bude to što smo već zagazili u jesen, dani a posebno noći su hladniji, pa su verovatno neki građani počeli da se greju na drva i ugalj, što se smatra jednim od glavnih krivaca za zagađenje vazduha.

(Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR