NISAM OVO OČEKIVAO: Doktor Kon kaže da ne sme ni da priča o situaciji u Beogradu

Doktor-Predrag-Kon-Tanjug-6

Foto: Tanjug AP

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da se nije očekivalo da će koronavirus pokazati "ovakav potencijal" preko leta.

-Ta neočekivanost nije se samo kod nas dogodila. Svuda gde su se popuštane mere to se naglo pojavilo-, rekao je Kon.

Dodao je da u Srbiji "iskaču utakmice" koje ipak nisu dale, kako je kazao, toliko posledica kao što se moglo očekivati.

Kon je dodao da ne sme još uvek da govori o situaciji u Beogradu.

-Mislim da smo mi sada na maksimumu drugog 'pika'. Jako je važno da se ove mere uspostave, makar se primenjivale i sankcije ako se ne budu poštovale-, rekao je Kon.

On navodi da je prvobitno zatvaranje novim merama zamenjeno maskama.

-Danas postoje jasna istraživanja koja pokazuju da maska pojedinca štiti samo 30 odsto, ali ako je svi nose - više od 90 odsto-, navodi Kon.

Kon smatra da trenutni scenario nije najgori koji je mogao da se desi i da to što se drugi pik dogodio tokom leta predstavlja olakšavajuću okolnost jer se "ne sudara sa sezonskim gripom".

(Izvor: B92)

 

 

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Neformalna grupa građana "Savski nasip" već duže od sedam godina bori se sa problemima na Savskom nasipu - od izgradnje nelegalnih objekata do ugrožavanja vodoizvorišta preko kojeg se snabdeva veći deo Beograda.

Svetom je odjeknula vest o korona virusu i unela nemir u svakodnevnu čovekovu rutinu. Nema više razlike u tome ko ste i šta ste kada se borite protiv nečeg tako moćnog. Pitamo li se kako je onima koji su na rubu egzistencije?

На изјаву министра културе Владана Вукосављевића да би ријалити програми требало да се емитују на посебним каналима који се плаћају и да су срамота за медијску сцену, да духовно и ментално уништавају народ, реаговао је власник и генерални директор Пинк медија групе.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone