Hoće li pravda ugledati svetlost dana? OVK TRGOVAO ORGANIMA SRBA KAO NA PIJACI: BUBREG U ZAMENU ZA AUTO?! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen

Decenijama se postavlja pitanje hoće li neko odgovarati za zločine počinjene nad srpskim stanovništvom na KiM? Hašim Tači već danima razgovara sa tužiocima za ratne zločine- hoće li se i ovog puta izvući?

Bivša glavna tužiteljka Haškog tribunala, Karla Del Ponte izjavila je da je tri stotine Srba oteto i porobljeno da bi im kasnije bili vađeni organi.

Takođe je izjavila da je prošlo dosta vremena od tog događaja, a kako su dokazi o ’Žutoj kući’ uništeni  u tribunalu, teško da će porodice žrtava tih stravičnih događaja ikada dočekati pravdu.

Bivši pripadnik Službe državne bezbednosti, Božidar Spasić kaže da su organi Srba sa Kosova i Metohije vađeni na brodovima bolnicama, da je bilo 13 takvih brodova i da su organi u većini slučajeva odlazili u ruke nemačkih bogataša.

Spasić je rekao da se zapravo radilo o jahtama na kojima su rađene operacije i da su se bukvalno naručivali potrebni organi.

Takođe tvrdi da je idejni tvorac ove operacije poznate kao slučaj ’Žuta kuća’ bio upravo Hašim Tači koji je trenutno na saslušanju u Haškom Tribunalu pod sumnjom za ratne zločine OVK.

-Oteti Srbi bi bili prebačeni u Albaniju gde su se nalazile tzv. ’žute kuće’, odakle bi po njih dolazili helikopteri koji su ih prevozili na jahte gde su se vršile operacije- kaže Spasić.

On je dodao da je sve funkcionisalo ’kao u samousluzi', odnosno da je svako mogao da naruči željeni organ i bio bi mu tu donet.

-Od Albanije preko puta Italije i iza Italije u Sredozemnom moru, nalazilo se 13 brodova-bolnica bogataša koji su svoje druge bogataše dovodili, i tu su se odmah vršile operacije. Novac se uplaćivao na račune Tačija, Haradinaja, Kadrija i ostalih i to je cela priča, i jedina istinita priča-, ispričao je Spasić.

On je došao u posed tajnog dokumenta nemačke obaveštajne službe BND gde se analizira kriminal na Kosovu i Zapadnoj Makedoniji.

-U izveštaju od dvadesetak strana se na 33 mesta spominje Hašim Tači, što je znak koliko je bio on projekt mafije, kriminala i trgovine ljudima- rekao je Spasić.

On je dodao da se u izveštaju BMD-a gotovo ignoriše trgovina organima i govori da se radi o mafiji i kriminalnim aktivnostima. Razlog za to je kako kaže Spasić, to što su Nemci bili uključeni u ove aktivnosti i što je najveći broj organa završio kod Nemaca.

Spasić kaže da je čak u njegovu detektivsku agenciju devedesetih godina dolazio Nemac, koji mu je nudio skupocen automobil, a kako bi mu pomogao da ’nađe’ bubreg.

’Kasnije sam saznao da je on taj bubreg našao i da mu je ugrađen u Nemačkoj, a da je prebačen sa KiM’, rekao je Spasić.

On je podvukao da je Hašim Tači izvršilac tih stvari.

(Glas javnosti/Kurir/RTS)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета