НАТО – НЕ: Грађани u Младеновцу протестују због одржавања вежбе „Србија 2018“ у којој учествују припадници МУП-а и НАТО

nato 983x755

Извор: принтскрин

Група Младеновчана организовала је јуче од 14 до 15 часова протест против НАТО алијансе под називом „НАТО – НЕ“.

Окупљени су испред споменика у центру града пролазницима делили летке и пропагандни материјал.

Такође, они су током јучерашњег дана по читавом месту лепили плакате, али су их током ноћи, како кажу, „неки момци“ гулили шпахлама или префарбавали црним ауто-спрејом.

Протест се наставља у понедељак, 8. октобра у 17 часова, на истом месту.

Како најављују организатори на Фејсбук групи „Младеновац – наш град“, протести ће се наставити свакодневно за све време трајања НАТО вежбе, која би требало да се заврши у четвртак. 

"Да ли се и ви осећате бедно што нам НАТО конвоји пролазе кроз град под ротацијом, као да су возила од посебног значаја? Исти они који су нам 500 ракета дневно на главе бацали, а ми им се сада додворавамо... Никада се бедније у своме животу нисам осећао. Остаје ми само у уторак прилика да се још бедније и јадније осећам када буде наш драги председник дошао да са њима парадира усред мог града, истог оног града на који је прва ракета пала 1999 године... Стидим се што сам Србин, не због себе, већ због оних који нас брукају, а истим се именом као ја зову", написао је један од учесника протеста.

Глас јавности / НСПМ / од 08.10.2018.

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Više opozicionih stranaka, među kojima je Savez za Srbiju, osudio je danas odluku Vlade da novinari zbog mera zaštite ne prisustvuju konferencijama na kojima lekari i zvaničnici odgovaraju na njihova pitanja i da pitanja od danas dostavljaju , putem mejla pola sata pre pocetka konferencije.

Čuvar srpskog vojničkog groblja na Zejtinliku Đorđe Mihailović danas slavi 92. rođendan.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone