Наплаћују ванредно чишћење: Управници зграда добили упутства о поступању у време опасности од ширења вируса

clean

foto: pixabay

Станари и управници одлажу састанке због вируса, а планирају дезинфекцију свих заједничких просторија. "Стамбено" ради уобичајено, а приватници добијају више захтеве за сређивање солитера

Новонастала ситуација са вирусом корона почела је да се одражава и на функционисање стамбених заједница у главном граду. На иницијативу станара, а у договору са управницима, у већини зграда састанци кућног савета су одложени до даљег. И док се комшијска окупљања проређују, захтева за ванредно чишћење и дезифекцију заједничких просторија засада нема у великој мери, али се суседи распитују о тој могућностима.

 Док траје овакво стање, у многим вишеспратницама преговори управника и станара одвијаће се путем заједничких група на друштвеним мрежама. Уколико се догоде неке хитне ситуације, као што су веће хаварије у згради, управник ће бити у првим "борбеним редовима" и комуницираће с мајсторима како се не би стварала гужва у ходницима.

 - Удружење професионалних управника донело је нека упутства за понашање у оваквим ситуацијама. Али и сами станари поступају одговорно, па предлажу да одлуке доносимо електронским гласањем. Ако треба нешто да се поправи, доћи ће управник, а препорука је да станари не излазе у ходник у групама и да не одржавају састанке - наводи, за "Новости", Љубиша Бановачки, председник Удружења професионалних управника Београда.

 Једном недељно, према стандардној процедури, екипе "Градског стамбеног" чисте стамбене објекте који су у њиховом систему одржавања. Како смо незванично сазнали, ово предузеће наставиће да се понаша убичајено све док не добије директиву да пооштри мере за одржавање хигијене.

 Међутим, у појединим приватним фирмама које се баве чишћењем зграда речено нам је да су последњих дана добијали позиве и захтеве за њихово додатно ангажовање.

 - Распитивали су се да ли постоји могућност да, осим два пута недељно, чистимо и више од тога. То је могуће, али станари треба да знају да ће додатну услугу и додатно платити. Међу средствима која користимо за чишћење свакако има и дезинфекционих средства - наводе у једној престоничког фирми за чишћење.

 УСТАНОВЕ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

Грдаска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић упутила је у среду допис свим установама социјалне заштите, као и осталим пружаоцима услуга, о потреби појачане приправности запослених. Она је указала на посебан опрез и одговорност у раду са корисницима, а поводом првих регистрованих случајева вируса корона у Србији. (Л. Ђ. Т.)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Radnici niške "Jure" neće u halu, počeo protest u krugu fabrike. Nakon što je još jedna grupa radnika dobila poziv da se posle prekida proizvodnje zbog mera na suzbijanju epidemije virusa korona sada ipak vrate na posao, stotinak njih odbilo je da uđe u niški pogon fabrike Jura.

Glumac Milan Lane Gutović se ne plaši virusa, ne dosađuje se u ovim karantinskim vremenima, ali ima osećaj da izdržava kaznu dok gleda televiziju, i nekad je gleda sa tonom, a nekad bez.

Gotovo pola miliona Francuza koji su prvobitno instalirali moblinu aplikaciju za pracenje sirenja Covida19, je u poslednjih nekoliko dana, ugasilo aplikaciju na svom mobilnom telefonu, pise “Jurop Tudaj” .

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone