Glas Javnosti

EKSKLUZIVNO: Najavljene simultane demonstracije protiv restriktivnih mera u 36 zemalja među kojima je i Srbija

Društvo
Autor: Glas javnosti

Za sada nepoznata organizacija, preko društvenih mreža poziva na protest koji bi se održao istog dana, 20. marta, širom sveta na svim kontinentima. Organizatori pozivaju ljude da se pobune protiv restrikcija koje je većina vlada donela nakon proglašenja pandemije. Moto protesta je: "Svetski protest za slobodu i demokratiju".

Društvenim mrežama kruži poziv stanovnicima 36 zemalja, među kojima je i Srbija, da se 20. marta pridruže demonstracijama koje bi ukazale na neodrživost restriktivnih mera koje su u celom svetu uvedene zbog pandemije Korona virusa. Za sada nepoznati organizatori upozoravaju da te mere ugrožavaju osnovna ljudska prava, slobodu i demokratiju i da je krajnji cilj većine vlada da oslabe veze među ljudima, da ih izoluju i naprave od njih poslušne jedinke kojima je lako manipulisati.

U njihovom proglasu stoji; "Jasno ćemo pokazati da pokušaji vlada skoro svih zemalja da nas razdvoje, neće biti uspešni. Zajedno ćemo demonstrirati protiv restriktivnih mera koje su uvedene zbog Korona virusa. Imamo jedan zajednički cilj! Koristeći video konekciju iz različitih zemalja, formiraćemo najveće svetske demonstracije u istoriji. Tog dana ljudi iz svih krajeva sveta, biće zajedno na ulici. Mi kažemo NE razbijanju društva i razdvajanju ljudi. Vreme je da svako od nas ustane i digne svoj glas za prava, slobodu i ljudskost. Zajedno ćemo proširiti ljubav i nadu u celom svetu. Mi nismo sami!"

Demonstracije su, za sada, zakazane u 36 zemalja na svim kontinentima. Spisak se svakog dana širi, a najbrojnije su države Zapadne Evrope i Severne Amerike. Najavljeni su protesti i u Beogradu, ali još uvek nema podataka o vremenu i lokaciji ovog skupa.

(Glas javnosti) 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP