Ministarstvo odbrane kupuje žilet žicu za ograđivanje centara za migrante

Foto: Pixabay

Ministarstvo odbrane Srbije kupuje skoro 2,5 tone žilet-žice za ograđivanje prihvatnih centara za smeštaj migranata i centara za smeštaj azilanata, navodi se u objavljenom pozivu javne nabavke.

Kako se navodi u dokumentaciji, koju je Ministarstvo odbrane objavilo 15. maja, pored žilet-žice debljine 700 milimetara, predmet javne nabavke su i 1.521 metara rebrastog gvožđa u šipkama debljine 20 milimetara i 50 kilograma pocinkovane žice za vezivanje.

Kao naručilac navedena je Vojna pošta u Kraljevu, a nabavka se sprovodi kao pregovarački postupak.

Od Ministarstva odbrane dosad nije stigao odgovor na pitanje zbog čega se žilet žica postavlja oko centara i koji će tačno centri biti ograđeni.

Kako se navodi, zbog "izuzetne hitnosti prouzrokovane vanrednim okolnostima ili nepredviđenim događajima, čije nastupanje ni u kom slučaju ne zavisi od volje naručioca, naručilac nije mogao da postupi u rokovima određenim za otvoreni ili restriktivni postupak".

Takođe se dodaje i da je Kopnena vojska dobila zadatak koji inače ne izvršava u miru, a odnosi se na obezbeđenje Prihvatnih centara i Centara za azil migranata na teritoriji Srbije "te shodno navedenoj činjenici eventualna nabavka dobara nije mogla biti predviđena i planirana godišnjim planom nabavki za 2020. godinu".

Rok za dostavu ponude je, kako se ističe, 21. maj.

U dokumentaciji se takođe navodi da je ponuđač dužan i da ponudi garantni rok od najmanje 12 meseci.

Direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila Radoš Đurović kaže za RSE da je nejasno zbog čega se Vojska Srbije bavi obezbeđivanjem centara za azil i prihvatnih centara za migrante, jer ona za to nema ovlašćenja.

(Izvor:N1)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета