Meštani Velikog Sela stavili tačku na podele

loznica-mitric_620x0

foto V. Mitrić

Na obeležju i krst i petokraka. Žitelji Velikog Sela kod Loznice zajednički su obnovili i uredili partizansko spomen obeležje, ali su odlučili da pomire žrtve i da pored petokrake stave i krst.

U Velikom Selu, kod Loznice, uređeno je i obnovljeno partizansko spomen obeležje, uz svesrdno angažovanje najvećeg broja meštana.

Da bi zauvek prestale poslovične podele na „naše“ i „njihove“, meštani, koji su ovde pod Iverkom složni kao retko gde, dogovorili su se da na znamenje stave, pored petokrake i - krst, jer su svi poginuli u borbi protiv fašista bili kršteni pravoslavci.

novosti.rs

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Карикатуриста Душан Петричић изјавио је у Дану уживо ТВ Н1 да у друштву пуном карикатура, таква ликовно-сатирична форма није сувишна, и да ће када ова власт почне да се “суновраћује”, бити јасно колико је карикатура била важна.

Nacionalni servis je noseći stub svakog društva, i ako budem izabran za generalnog direktora RTS, sve ću učiniti da tako i bude, kaže za Glas Vasko Vasović direktor fotografije te kuće, koji je danas, posle otvaranja prijava za to mesto, postao jedan od dvojice kandidata za naslednika Dragana Bujoševića.

Broj zaraženih počeće da pada već od vikenda, dok se sredinom avgusta očekuje potpuno smirivanje epidemije, najnovija je prognoza epidemiologa prof. dr Branislav Tiodorovića. Ono što je problematično jeste to što oporavak sada duže traje i što se korona polako pretvara u sistemsku bolest.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета