Mađarska policija otkila TUNEL ZA MIGRANTE ispod granice sa Srbijom!

Tunel granica TANJUG AP

Foto: Tanjug/AP

Mađarska policija sprečila je prošlog vikenda više od 300 migranata da ilegalno iz Srbije uđu u tu zemlju i u saradnji sa mađarskom vojskom, u blizini mesta Morahalom, otkrila tunel ispod žičane ograde na granici.

Policija veruje da je tunel, visine 40 centimetara i dužine 24 metra, korišćen za šverc migranata sa srpske na mađarsku stranu. Ovo je treći podzemni prolaz ispod ograde koji su mađarski pogranični organi otkrili u poslednjih godinu dana na tom području.

Foto: Tanjug/AP

Mađarska od kraja maja ponovo beleži veliki rast broja migranata koji pokušavaju da ilegalno stignu u EU, a samo prošle nedelje zabeleženo je skoro 900 pokušaja nelegalnog prelaska.

Mađarski zvaničnici ponavljaju da Mađarska neće ukloniti ogradu na mađarsko-srpskoj granici, već će pojačati odbranu šengenskih granica kako bi onemogućili migrante da ilegalno uđu na teritoriju EU.

Foto: Tanjug/AP

(Izvor: N1)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Očaj zbog korona virusa u Novom Pazaru ne jenjava, a lekari-heroji koji kao da nisu imali dovoljno posla tokom prvog pika novog virusa ponovo su stali na prvu liniju odbrane od kovida-19 u ovom gradu u Raškom okrugu.

Ovih dana društvenim mrežama kruži još jedan poziv u protest protiv 5G mreže.

Medicinska škola u Novom Pazaru preuređena je za manje od 24 sata u privremenu bolnicu za pacijente sa lakšim simptomima zaraze korona virusom, a potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da će za dan, dva primiti prve pacijente.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета