LJUBAV JAČA OD METKA: Smrt Boška i Admire u ratnom Sarajevu

Foto: Printscreen

Pre 27. godina Boško Brkić i Admira Ismić su ubijeni na Vrbanja Mostu, pokušavali su da pobegnu iz Sarajeva.

Boško i Admira su rođeni 1968. godine. Upoznali su se zime 1984. godine, nakon druženja njihovo prijateljstvo je preraslo u ogromnu ljubav koja je trajala devet godina. Boško je bio Srbin, a Admira Bošnjakinja, ali to njima nije predstavljalo problem.

Zbog ratnog stanja Bošku je život u Sarajevu postao težak, ostao  je tamo još godinu dana zbog Admire, a onda su odlučili da zajedno odu iz grada.

Sve su dogovorili, ali prelazak preko mosta na Vrbanji, 18. maja 1993. godine za njih je bio smrtonosan.

Falilo im je samo pet metara da se dokopaju slobode, ali u tome ih je sprečio snajper, koji je  pucao na mladi par, Boška je prvi metak pogodio, a drugi Admiru. Smrtno ranjena, Admira je uspela da dođe do Boška i zagrli ga. Nekoliko trenutaka kasnije umrla je pored njega.

Njihova tela su osam dana nakon što su ubijeni, izvučena sa mosta i sahranjeni su u Lukavici. 1996 godine, kada se rat završio, Admirini roditelji su prebacili njihove posmrtne ostatke na groblje Lav, gde su zajedno sahranjeni.

Slika  Boška i Admire, gde leže zajedno na mostu zagrljeni, obišla je čitav svet. O njihovoj ljubavi i tragičnoj smrti su snimljeni filmovi, pisane pesme..

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета