'KORONA KO GRUDVA SNEGA': Kisić upozorila na složenost KORONE!

kisic2

Foto: Youtube/Printscreen

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut", Darija Kisić Tepavčević, izjavila je da je situacija u Novom Pazaru, gde je trenutno najveći broj obolelih po glavi stanovnika, pod kontrolom onoliko koliko je to moguće.

Kisić Tepavčević, koja je i članica Kriznog štaba za suzbijanje kovida 19, objašnjava da su praktično sve osobe koje su inficirane u Novom Pazaru morale da dođu u kontakt sa rezervoarom zaraze i pri tome nisu koristile opšte preventivne mere.
 
Ona je dodala da je bitan parametar i ukoliko se ljudi kasno jave lekaru.
 
"Kada je već infekcija poodmakla i sa različitim vrstama komplikacija, onda je to sve mnogo teže, jer se stvara situacija kao sa grudvom snega na nizbrdici, kada sve ubrzano postaje složenije i složenije", navela je Kisić Tepavčević.
 
Ona je dodala da se nada da će, ukoliko se budemo pridržavali mera, epidemija narednih dana da ide silazim tokom.

 

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Od ponedeljka 11. Maja su otvoreni vrtići za decu čija oba roditelja rade. Primarijus dr Biljana Aleksić objasnila je šta je potrebno roditeljima da bi deca mogla da se vrate u vrtić.

Navršava se 26 godina od smrti novinarke "Duge" Radislave Dade Vujasinović. Prema nalazima Forenzičkog instituta u Hagu smrt novinarke mogla je da nastupi kao posledica ubistva, samoubistva ili nesrećnog slučaja.

Blaga panika je normalna fiziološka reakcija, ali mnogo panike sužava čoveku svest i onemogućava ga da bude racionalan. Zato otvorite prozor, luftirajte se. Pogledajte na nebo i sunce koje je tu i koje nam govori da je priroda na našoj strani i da će nam pomoći“, kaže za Danas dr Slavica Đukić Dejanović, neuropsihijatar i ministarka bez portfelja.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone