Porodiliste Yt PsC

Фото: Youtube/Printscreen

Kod trudnice, koja se u Opštoj bolnici Vršac porodila 1. aprila, juče je ustanovljeno prisustvo virusa Covid-19. Jedini simptom koji je ova trudnica imala i koji se ispoljio tek tri dana po izlasku iz Bolnice, bila je temperatura 37,4. Ipak, bila je testirana.

Majka, koja je u vršačkom porodilištu boravila samo tokom porođaja i kratkog oporavka, upućena je u Novi Sad, a dete je ostalo u “crvenoj zoni” Dečjeg odeljenja. 

Odeljenje porodilišta, ali i ginekologije, detaljno su dezinfikovale stručne službe. Pacijenti i zdravstveni radnici su izmešteni, izolovani i pod lekarskim nadzorom.

Stručna lica utvrđuju da li su infekciju korona virusa u tu ustanovu uneli pacijenti sa asimptomatskim stanjem i urednom kliničkom slikom, ali u fazi inkubacije, uprkos rigoroznim zaštitnim merama koje Opšta bolnica Vršac preduzima kod prijema pacijenata i uopšte ulaska u bolnicu, kao što je bio slučaj sa Institutom za kardiovaskularne bolesti Dedinje.

(Izvor: eVršac)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

"Jasno mi je da se radi o promašaju", ovako je epidemiolog Predrag kon objasnio stanje sa testiranjem za koje je juče pomenuo da je trenutno najveći problem u borbi protiv korona virusa.

U Austriji će danas biti ponovo otvorene hiljade prodavnica kao odgovor na zahtev da se olakšaju restrikcije koje su uvedene da se spreči širenje korona virusa.

Predsednik pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović izjavio je da je ublažavanje mera vanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa uvedeno da bi vlast što pre održala izbore.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone