konkonko

Foto: Tanjug

Svet je u velikom problemu zbog pandemije korona virusa, borba protiv nevidljvigo neprijatelja traje mesecima, i još ne znamo kakav će biti ishod.

Kada je epidemija počela slušali smo i čitali razne prognoze, a najviše kritika dobijali su mediji koji su „širili paniku“ i prenosili dramatične vesti iz sveta o zarazi koja se nekontrolisano širi.

Pre samo mesec dana, naši stručnjaci koje i danas gledamo i slušamo na televiziji, imali su potpuno drugačije stavove o epidemiji, da ne kažemo relaksirane.

Epidemiolog Predrag Kon je u februaru i početkom marta govorio da je ovaj virus bezopasan i da se ne širi brzo, kao i da ne može da veruje da se uopšte razmišlja o zatvaranju škola i vrtića (pogledati hronološki poređane izajve).

Međutim, već u drugoj polovini marta on drastično menja svoje razmišljanje i govori kako ustvari ništa o tome ne znamo i da je to najveći problem.

I nama se čini da je tako, a ko je zaslužan za takvo naše „neznanje“.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

 Oko ponoći, 23.57, Žandarmerija je krenula u akciju protiv preostalih demonstranata u Bulevaru kralja Aleksandra.

Procenjuje se da 200.000 ljudi u Hongkongu živi u "stanovima-kavezima" veličine 15 metara kvadratnih, a u njima je nemoguće držati socijalnu distancu, piše CNN.

Savez pčelarskih organizacija Srbije kaže da je prihod jabuka za 60 odsto veći i da je korist od oprašivanja 100 puta veća

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета