Predrag-Kon-Tanjug

Фото: Tanjug

Epidemiolog Predrag Kon Izjavio je da je sada maksimum epidemije i da se plaši još šeste nedelje, naglasivši da "čekanja više nema"."Ako ćemo da preduzimamo drastičnije mere, sada je došlo vreme da se o tome odlučuje", rekao je Kon za današnje izdanje lista Danas.

Na pitanje kakav je njegov lični stav, kao i da li ima potrebe za rigoroznijom ograničenjima, Kon je rekao da "u Beogradu, koji je posebno ugrožen, mora na bilo koji način da se osigura da se kontakti između građana smanje do maksimuma".

On ipak ne može da kaže da li to znači i 24-časovnu zabranu kretanja, ističući još jednom da nema "više vremena za pregovore i priče, jer se sad spasavaju životi". Prema njegovim rečima, zdravstveni sistem za sada nije ugrožen, ali je situacija krajnje ozbiljna.

"Za sada nijedna bolnica nije zatvorena što ne znači da nemamo ogromnih problema. Jasno je da kadar koji ima infekciju jednostavno ne sme da radi jer moramo da osiguramo da se infekcija ne širi u bolnicama", rekao je Kon.

Kako je naglasio, oboleli radnici i radnice u izolaciji su gubici koji se moraju nadomestiti, ekipe se smanjuju a ostaje isti posao. "Ogromna dodatna aktivnost je potrebna", naglasio je Kon.

(Izvor: B92)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Саобраћајни техничар по образовању, ауто-лакирер и фирмописац Драган Мирковић, како му пише у биографији, предложен је за новог члана Управног одбора Народне библиотеке Стеван Сремац у Нишу. Мирковић је предлог Одборничке групе Покрет социјалиста - Уједињена сељачка странка, владајућа коалиција га је подржала на Одбору за именовања, а опозиција тврди да се овим деградира нишка култура.

Без обзира на пандемију млади се оглушили о апеле стручњака и похрлили на плаже

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone