Kojo sa porodicom odlazi iz Srbije: 'Ne želim da mi deca odrastaju u crnoj rupi'

niko

Foto: instagram/printscreen

Istaknuti dramski umetnik Nikola Kojoj (52) već je prošle godine najavio odlazak iz Srbije, jer, kako je rekao, ne želi da mu deca "odrastaju u crnoj rupi", glumac je podneo dokumente za useljenje u Sloveniju.

Akter kultnih filmova srpske kinematografije kao što su "Do koske", "Lepa sela lepo gore", "Nebeska udica", "Mi nismo anđeli", "Smrt čoveka na Balkanu" i mnogih drugih, podeno je dokumente za useljenje u Sloveniju i očekuje da će se njegov zahtev rešiti povoljno u bliskoj budućnosti. 

Kojo nije potvrdio ove informacije, kao ni Ambasada Republike Slovenije u Srbiji. 

Glumac je poslednjih godina aktivno učestvovao u građanskim protestima 2018. i 2019. godine, pokušavajući da ličnim primerom i angažmanom doprinese pokretanju procesa demokratizacije našeg društva. 

Izgleda da je ipak odustao od "jalovog" posla, pa je u oktobru prošle godine otkrio da je vreme da ode iz Srbije...

- Otkriću vam da se spremam da se iselim odavde, iako imam 52 godine, a o destinaciji još uvek ne mogu da govorim. Ne mislim da starost provedem ovde, niti da moja deca odrastaju u jednoj ovakvoj crnoj rupi koja guta svoje ljude. Okidač je svo ovo ludilo, odnosno bezakonje, anarhija, sve ovo što pričamo o političarima koji nam uzimaju iz tanjira, govoreći da su oni nama nešto stvorili - rekao je tada Kojo i dodao:

- Trudim se da ne plovim u govnima, nego da jurim bistre potoke kao što su festivali u Tuzli i na Bledu, važni su mi poslovi koje radim, moja porodica, najbliži prijatelji i moj mikrosvet. Trudim se da izbegavam blato i fekalije koje su oko mene. Nažalost, to nije uvek moguće. Ali, eto, živimo u poluzatvorenom odeljenju popravnog doma. Znam da zvučim pesimistički, ali mislim da sam realni pesimista koji sagledava stvari, prema mom mišljenju, na pravi način.

(Izvor:Direktno)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Шест уџбеника за средње школе биће стопирано од септембра уколико издавачи из њих не избаце исказе који нису афримативни према ЛГБТ

Srpski fudbalski reprezentativac Adem Ljajić, rođen u Novom Pazaru, lično je zahvalio Novaku Đokoviću na novčanoj donaciji njegovom gradu u borbi protiv korona virusa.

Nakon što je juče Bugarska najavila zatvaranje granice zbog loše situacije sa koronavirusom u Srbiji, danas je i Italija zabranila ulazak građanima Srbije.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета