ИДЕ ЗИМА, БОСНА ПУНА ШУМЕ, АЛИ ЗАРАДА ЈЕ ЗАРАДА: За кубни метар дрвета 85 марака, СКУПЉЕ НЕГО ПРОШЛЕ ГОДИНЕ

drva

Извор: принтскрин

Како се примиче зима, расте и потражња за огревом, а цена кубика огревног дрвета већ је достигла 85 марака, што је за 25 одсто више у односу на прошлогодишњу грејну сезону.

КАКО се примиче зима, расте и потражња за огревом, а цена кубика огревног дрвета већ је достигла 85 марака, што је за 25 одсто више у односу на прошлогодишњу грејну сезону.

 
Набавку огрева диктира финансијска ситуација и готово да је немогуће издвојити за огрев 1.500 до 2.000 КМ, па се на стовариштима дрво и угаљ пакују у џакове и тако продају.

“Минус” је још хладнији на планини, па Марјан Максимовић (70), из мајевичког села Малешевци, ужурбано припрема буковину за зиму.

- Сеоска домаћинства углавном користе дрво за огрев,али ако знамо да се зима не сме дочекати без 15 до 20 кубика дрвета, па и кад имаш своју шуму, опет треба за превоз и сечу издвојити позамашну суму новца - каже Марјан.

Глас јавности / НОВОСТИ / од 11.10.2018.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Najmlađi oboleli ima 19 godina, a najstariji 71 godinu

БЕОГРАД би требало да добије нови атлетски стадион на простору Фудбалског клуба Херој у Јајинцима, чија би градња требало да почне 2020. године! Како сазнајемо, челници Атлетског клуба Вождовца, у сарадњи са Општином Вождовац, планирају овај пројекат, а мини спортски комплекс простираће се на 2,2 хектара и користиће се за тренинге и мања такмичења.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета