ИДЕ ЗИМА, БОСНА ПУНА ШУМЕ, АЛИ ЗАРАДА ЈЕ ЗАРАДА: За кубни метар дрвета 85 марака, СКУПЉЕ НЕГО ПРОШЛЕ ГОДИНЕ

drva

Извор: принтскрин

Како се примиче зима, расте и потражња за огревом, а цена кубика огревног дрвета већ је достигла 85 марака, што је за 25 одсто више у односу на прошлогодишњу грејну сезону.

КАКО се примиче зима, расте и потражња за огревом, а цена кубика огревног дрвета већ је достигла 85 марака, што је за 25 одсто више у односу на прошлогодишњу грејну сезону.

 
Набавку огрева диктира финансијска ситуација и готово да је немогуће издвојити за огрев 1.500 до 2.000 КМ, па се на стовариштима дрво и угаљ пакују у џакове и тако продају.

“Минус” је још хладнији на планини, па Марјан Максимовић (70), из мајевичког села Малешевци, ужурбано припрема буковину за зиму.

- Сеоска домаћинства углавном користе дрво за огрев,али ако знамо да се зима не сме дочекати без 15 до 20 кубика дрвета, па и кад имаш своју шуму, опет треба за превоз и сечу издвојити позамашну суму новца - каже Марјан.

Глас јавности / НОВОСТИ / од 11.10.2018.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pulicerova nagrada za reportažnu fotografiju pripala je američkoj agenciji Asošiejted pres (AP) po 32. put, za prikaz života u delu Kašmira, koji je pod kontrolom Indije.

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) je zbog govora mržnje u emisiji „Goli život” na televiziji „Hepi” izrekao privremenu meru zabrane prikazivanja te emisije na sedam dana.

U Hali 1 Beogradskoj sajma, gde je Vojska Srbije uredila privremenu bolnicu za prihvat i boravak pacijenata sa lakšim simptomima zaraze virusom korona, ispunjeni su zahtevi predviđeni Pravilnikom za takva karantinska mesta i bolnice, saopštilo je Ministarstvo odbrane i dodalo da na sajmu ima tople vode za tuširanje.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone