Grad Beograd neće naplaćivati poslovni prostor dok traje vanredno stanje

beo graddd

Izvor: Wikipedia

Grad Beograd neće naplaćivati poslovni prostor od svojih zakupaca dok traje vanredno stanje, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Grad neće naplaćivati poslovni prostor jer je zaustavljena privredna aktivnost u sektoru usluga i trgovini, izuzev maloprodaje, pa zakupci uglavnom i nemaju prihode, rekao je Vesić. On je dodao i da Grad neće fakturisati zakup poslovnog prostora čiji je vlasnik dok traje vanredno stanje.

Kada se vanredno stanje završi, zakupci će dobiti rok od 30 dana da se izjasne kako žele da plate zakup poslovnog prostora za ovaj period, rekao je Vesić.

On je pojasnio da će biti ponuđene dve mogućnosti - da se zakup tokom vanrednog stanja plati do 31. decembra ove godine uz popust od 50 odsto ili da se celokupan iznos zakupa iz vremena vanrednog stanja plati tokom 2021. godine na 12 mesečnih rata.

Kako je "Blic Biznis" već pisao, zakup poslovnog prostora postalo je pitanje broj jedan među privrednicima, odmah posle ekonomskih mera države.

Izvor: Blic

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Удружење грађана Атеисти Србије затражило да држава обавеже СПЦ да плаћа порез, а вернике да плаћају црквени порез од својих зарада.

Stopa nezaposlenosti u SAD dostigla je nivo od čak 14,7 odsto,  nakon što je oko 20,5 miliona radnika ostalo bez posla u aprilu, zbog posledica epidemije korona virusa, prenosi.

Još 17 zaraženih koronavirusom u Srbiji. U Republici Srbiji je do 8 časova 22. marta 2020. godine registrovano ukupno 188 potvrđenih slučajeva Kovida-19, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone