kolone-na-granici

До јутрос у 5 сати био је отворен хуманитарни коридор који је Мађарска обезбедила за држављане Србије, Бугарске и Румуније који су са посла у западноевропским земљама, кренули у своје домовине. Претходно је Мађарска затворила своје границе за странце, што је створило огромне гужве на граничним прелазима са Аустријом.

Током целе ноћи наши грађани на привременом раду у иностранству су стизали на граничне прелазе Хоргош и Батровци. Како је на снази био полицијски час морали су да сачекају 5 сати уутру. На Хоргошу је четири аутобуса стајало током ноћи. 

Тај дуготрајан пут на који су наши грађани који раде у иностранству кренули не послушавши апеле и здравствених радника и председника и премијерке је почео још у уторак у раним јутарњим сатима јер је Мађарска у поноћ забранила улаз у земљу.

Гужве на најфреквентнијем прелазу са Аустријом била је у једном тренутку дуга 30 километара.

Потом су Бугари и Румуни блокирали границу, чак и Мађарима.

Тада је реаговао државни оперативни штаб и успостављен је хуманитарни коридор.

Тако су практично сви могли, само одређеним путевима и са специјалним налепницама да прођу кроз Мађарску и то је завршено у 5 сати јутрос.

Ту су их је сачекала гранична полиција и санитарни инспектори. Они су их упутили на меру самоизолације, у зависности одакле долазе.

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

„Трећаци” више неће моћи да обилазе омиљене средњошколске дестинације као што су Барселона, Праг, Атина и Крф

Doktor savetuje da jedete od 20 do 30 grama maslaca dnevno ili svinjsku mast

Поводом Светског дана хеликоптера, на хелиодрому у Добановцима данас је уприличен хеликоптерски спектакл, у оквиру којег су посетиоци могли да уживају у промотивним летовима.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета