EVO KOLIKE SU KAZNE ZA NENOŠENJE MASKI: Velike cifre i za pojedince i za preduzetnike!

maske-i-rukavice-PIX

Foto: Pixabay

Kako je već najvljeno, a po važećem Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, za nepoštovanje protivpandemijske mere, kao što je obaveza nošenja maske, predviđena kazna za pojedinca je od 20.000 do 150.000 dinara.

Kazna za preduzetnike je od 50.000 do 500.000 dinara, dok je kazna za zdravstvene ustanove od 30.000 do 150.000 dinara.

Na području grada Beograda od danas od šest sati obavezno je nošenje maski u javnom prevozu i svim zatvorenim prostorima.

Te mere donete su juče na sednici republičkog Kriznog štaba zbog porasta broja zaraženih od virusa korona prethodnih dana, a kako je rečeno, građani ne moraju nositi samo hirurške maske, već mogu i pamučne.

Nakon sednice republičkog Kriznog štaba, u Beogradu je održana i sednica Gradskog štaba za vanredne situacije nakon koje je gradonačelnik Zoran Radojičić rekao da će od danas, od šest sati, biti kontrolisano da li građani nose maske u javnom prevozu i drugim zatvorenim prostorima.

(Izvor: Novosti)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

„Realnost je da svet nikada neće biti isti nakon korona virusa“, napisao je Kisindžer. „Amerika više nikada neće biti ista“, dodaje Bjukenen. Ričard Has, autor monografije „Svet u neredu“ navodi da su godine pred nama „prekretnica savremene istorije“. Sve se menja, više ništa nije isto. Osim namere i posvećenosti EU da „reši kosovsko pitanje“.

Ljudi koji su pozitivni na koronavirus, i zbog toga se nalaze u hali Beogradskog sajma, najavljuju štrajk glađu ukoliko ne dobiju mogućnost ponovnog testiranja, saznaje N1.

Povećanu tražnju brašna, naročito u prvih desetak dana od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji zbog pandemije virusa korona, domaća mlinska industrija uspešno je zadovoljila, kako na domaćem tržištu, tako i na tradicionalnim tržištima zemalja regiona.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone