ДУГОТРАЈНЕ ЗАШТИТНЕ МАСКЕ: Делимично штите од корона вируса FOTO

maska virus

Због недостатка маски у време пандемије корона вируса, нишки дизајнери придружили су се београдским колегама и почели су да их шију. Нишлијка Невена Крагић нагласила је за Јужне вести да је све кренуло спонтано, памучне маске шиће за медицинске раднике и болесне, а успут ће објављивати видео и фото инструкције за прављење код куће.

Крагићева је објаснила да осим што влада несташица средстава за дезинфекцију, на југу Србије тешко је наћи и заштитне маске. Како би на неки начин помогли друштву и медицинарима који се свакодневно боре за људске животе, али и сусрећу са овим вирусом, почеће да шију памучне маске.

Неће их продавати, већ ће свака сашивена маска, каже она, бити донирана.

Иако каже да ове маске нису стопроцентна заштита од вируса јер ће се правити од материјала попут памука, они који их носе ће бар на неки начин бити заштићени, а маске нису једнократне већ ће моћи да се перу и пеглају.

Идеја је да у свој дизајн убаци и џеп у који ће моћи да се стави влажна марамица.

Осим "мале радионице" нишке дизајнерке, маске ће израђивати и нишка модна кућа чији је она дизајнер и креативни директор. Млада дизајнерка из Ниша позива предузетнике и људе добре воље да донирају материјале, али и тракице и конац, како би направили што више маски које ће донекле заштити људе од вируса.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, pušten je u subotu iz zatvora u Lepoglavi, gde je odslužio kaznu od 13,5 godina za ratne zločine.

1943. u Vašingtonu Hrvat Serđo Krizman napravio je kartu na kojoj je prikazano "pokolj srpskog civilnog stanovništva" (od aprila 1941. do avgusta 1942!)

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone