Đoković pomaže Juriću u uspostavljanju sistema 'Amber alert'

Foto: Glas javnosti/Ilustracija

Uspostavljanje sistema "Amber alert" u Srbiji dobija dodatnu podršku - Fondacija "Tijana Jurić" kao inicijator ove ideje radi na saradnji sa Fondacijom "Novak Đoković" kako bi se kampanja uspešno sprovela.

 

Igor Jurić, osnivač Fondacije, kaže za da se obratio Novakovoj fondaciji jer se upravo ona već 13 godina kontinuirano bavi decom i svim aspektima njihovog razvoja i značajno je doprinela implementaciji ovog sistema.

- Zbog ogromne važnosti ove kampanje kontaktirali smo i s Fondacijom "Novak Đoković" i verujem da ćemo tu saradnju u narednih nekoliko nedelja i ozvaničiti. Siguran sam da bi nam zajednički rad na ovoj značajnoj temi za naše društvo doneo mogućnost kontaktiranja i s drugim svetskim organizacijama koje se bave bezbednošću dece. Želja mi je da uz njihovu podršku, kao i uz pomoć redakcije "Blica" ovaj sistem ne bude samo usvojen nego i da zaživi - kaže Igor Jurić i dodaje da je srećan što i Fondacija "Novak Đoković" prepoznaje da je bezbednost dece na prvom mestu.

Inače, sistem "Amber alert" bi podrazumevao da kada se desi nestanak deteta, mediji prekinu emitovanje programa, prikažu fotografije, informacije gde je dete viđeno poslednji put, šta je nosilo, da svi mobilni operateri pošalju SMS i MMS poruku sa tim informacijama, da benzinske pumpe imaju te informacije na svojim LED ekranima, kao i trgovinski lanci u kojima je to moguće.

(Izvor: Blic)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета