Дезинфекција улица широм Србије

PRANJE-ULICA

Због епидемија коронавируса комуналне службе широм Србије имају много посла, пре свега због дезинфекције простора и улица.

У Крушевцу комунално предузеће ради у три смене. Перу градске улице свакодневно, по посебном режиму.

пране су улице и у Специјалној болници "Рибарска бања", у Старој чаршији, а током ноћи опраће се круг градске болнице и простор око зелених пијаца у том граду. Почела је и дезинфекција саобраћајница у сеоским насељима.

"У ранијем периоду се користила техничка вода за прање улица и саобраћајница. Сада се користи вода са градског водовода, значи општине Крушевац, тако да она сама по себи има довољне количине хлора које су у овом тренутку сасвим довољне да се изврши дезинфекција и третирање свих асфалтних површина", каже Снежана Радојковић, директорка ЈКП "Крушевац".

Цистерне су од раног јутра и на улицама Горњег Милановца. Приоритети су дезинфекција површина око здравствених и јавних установа.

''Хиперхлорисаном водом, три пута дневно перемо комплетно простор око болнице и око Дома здравља, паралелно са тим одлуком Штаба за ванредне ситуације узели смо учешће у спречавању ширења вируса и код објеката за колективно становање", објашњава Иван Лазић, директор ЈКП ''Горњи Милановац'' '

Дезинфиковани су аутобуси градског превозника у Ужицу.

У Нишу је дезинфикована најпре аутобуска станица, затим центар града, а у Чачку ће комунално предузеће тај посао започети сутра.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Lider Jednistvene Srbije Dragan Marković Palma ima svoj recept za borbu protiv korone.

Danas su usvojeni zdravstveni predlozi, da je za ulazak u Srbiju, pored važećeg pasoša, neophodan negativan test na koronu, ne stariji od tri dana.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je da uprkos popuštanju mera, neće biti velikih okupljanja u maju što znači da neće biti ni svadbi ni krštenja

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone