Београдска аутобуска станица под опсадом путника: Тражила се карта више за одлазак из престонице

BUS

Foto:Pixabay

Аутобуска станица синоћ под опсадом путника који су се запутили у родни крај. После доношења одлуке о затварању факултета студенти похрлили кућама у унутрашњости

ПО проглашењу ванредног стања велики број суграђана кренуо је према Београдској аутобуској станици. Међу путницима које су репортери "Новости" затекли на БАС-у највише је било студената. Чим су чули да факултети неће радити, велики број младих се запутио ка својим кућама.
За куповину карата на шалтерима се чекало дуго, а многи су због распродатих места, остали без карте и могућности да отпутују. Ни велики број полазака није био довољан да "спакује" све који су желели да напусте Београд.

- Затворен је факултет, па смо кренули кућама. Ко зна каква ће ситуација бити у наредним данима и да ли ће међуградски превоз функционисати - наводи студенткиња Ивана С.

И запослени у Београду, којима је стигао допис од фирме да не морају да долазе на посао или могу да раде од куће нашли су се синоћ на аутобуској, на путу за родни крај.

- Рекли су ми на послу да нећу радити због вируса корона. Хтео сам да се вратим кући у Ниш, али места у последњем аутобусу није било - каже Марко С.

На станици је било много нервозних суграђана, који су све време цупкали у месту, гледајући на сат у ишчекивању да ли ће стићи на време на ред да купе карту и отпутују.

На свим расположивим шалтерима налазило се најмање по двадесетак путника, а раднице на пултовима радиле су пуном паром. Слика на БАС била је као у празничним данима када маса људи похрли кућама.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Na osnovu praćenja i snimanja popunjenosti vozila u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, koja su obavili Sekretarijat za javni prevoz i JKPGSP „Beograd”, planirano je da se od sutra sa 46 dodatnih vozila poveća broj autobusa na 14 gradskih linija.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da struka sve vreme vodi priču u Srbiji, te da je morao da radi i zato ga nije bilo u medijima poslednje tri nedelje.

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je u četvrtak da je američka Agencija za hranu i lekove (FDA) odobrila Hidroksihlorokin kao prvi lek protiv korona virusa.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone