Glas Javnosti

Prozvani za najgore vozače: Trube, psuju i svađaju se

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Verovatno ste bili u stranoj zemlji, iznajmili automobil i otišli ​​u istraživanje. Pa, pretpostavljamo da vam je to izazvalo određeni stres, jer je vožnja u svakoj zemlji drugačija, postoje neka druga pravila, a najgore od svega je naravno – potpuno nova kultura vožnje.

Ali da li ste se ikada zapitali, a sigurno jeste, u kojoj zemlji su najgori vožači u Evropi? Istraživanje koje je naručio najveći francuski koncesionar autoputeva Vinci Autoroutes dalo je odgovor na to pitanje.

Tokom istraživanja ispitano je 12.400 Evropljana iz 11 zemalja, koji su odgovorili kako doživljavaju svoju vožnju, vožnju svojih sunarodnika i vožnju ostalih stanovnika starog kontinenta.

Rezultati istraživanja su, u najmanju ruku, zabrinjavajući. Od svih ispitanika, čak 79 odsto imalo je negativan stav prema kolegama vozačima. U Velikoj Britaniji četvrtina ispitanika rekla je da su za volanom potpuno drugačiji ljudi, ali je stav Grka o vozačima iz drugih zemalja potpuno neverovatan.

Čak 91 odsto njih iznelo je negativan stav, ali su i kritični prema svojim sunarodnicima, pa je Grčka zabeležila najlošije rezultate u anketi.


Psovke, trube, razgovori mobilnim telefonom u vožnji, pa čak i izlazak iz automobila u želji da se obračunaju– sve su to stvari koje, po rečima Grka, njihovi sunarodnici rade svakodnevno.

Dakle, budite oprezni ako planirate da se vozite grčkim putevima ovog leta.
Ipak, nije sve tako crno – Španci i Britanci najmanje su kritični prema tuđoj vožnji u svojim zemljama, dok su Nemci ljubazni prema svojim sunarodnicima i smatraju da je vrlo malo njih agresivno ili neodgovorn.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR