Glas Javnosti

SRAMNO: Majka dečaka ubice iz "Ribnikara" NEGIRALA KRIVICU! Očevi ubijenih devojčica napustili suđenje!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Pred Višim sudom u Beogradu nastavljeno je suđenje roditeljima maloletnog dečaka Koste K. koji je prošle godine počinio masovno ubistvo u školi "Vladislav Ribnikar".

Budući da je prvooptuženi otac dečaka Vladimir Kecmanović završio iznošenje odbrane i ispitivanje od strane tužilaštva i oštećenih, danas je na redu majka dečaka Miljana Kecmanović.

Ona je u sudnici negirala krivicu i završila je iznošenje svoje odbrane. Odgovorila je na pitanja tužilaštva i advokata odbrane, ali je kazala da neće odgovarati na pitanja punomoćnika porodica oštećenih.


Miljana Kecmanović dolazi na suđenje (Foto: Printskrin)

U slučaju „Ribnikar“ u toku su jedan krivični i pet parničnih postupaka. Krivični je pokrenulo Više javno tužilaštvo u Beogradu, a parnične postupke pokrenule su oštećene porodice u masovnom ubistvu. Razlika je i u tome što javnosti nije dopušteno da prati suđenje u krivičnom procesu, a jeste u parnici.

Podsetimo, Vladimir Kecmanović, otac maloletnog dečaka, koji je u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u maju prošle godine ubio devet svojih vršnjaka i čuvara škole optužen je za teško delo protiv opšte sigurnosti.


Vladimir Kecmanović  (Foto: Privatna arhiva)

Više javno tužilaštvo tereti oca dečaka zbog sumnji da je obučavao maloletnog sina kako da rukuje oružjem, kao i da nije obezbedio uslove za čuvanje vatrenog oružja.

Majka dečaka optužena je za nedozvoljeno držanje oružja i municije, a razlog je to što se na jednoj čauri, koja je pronađena nakon masakra u školi, nalazio njen DNK trag.

Za oca dečaka Tužilaštvo traži 12 godina zatvora, a za majku 2,5 godine.

Osim roditelja maloletnog dečaka na optužnici su i vlasnik i instruktor streljačkog kluba „Partizan“. Kako tvrdi tužilaštvo, a ranije je iz policije saopšteno, u taj klub je Vladimir Kecmanović odvodio svog sina da vežba pucanje na pokretnim metama.

Za vlasnika i instruktora streljane Tužilaštvo traži kazne od po tri godine zatvora, zbog davanja lažnih iskaza tokom istrage.

"DOSTA S LAŽIMA" 

Otac ubijene devojčice Anđelko, kao i očevi drugih devojčica Dane Dukić i Branko Anđelković, napustili su sudnicu Višeg suda u Beogradu.

Inače, jedna od devojčica preminula je na današnji dan, pre tačno godinu dana, pošto se 12 dana borila za život u bolnici.

I
ako roditelji nisu želeli da govore o razlozima napuštanja sudnice samo pola sata pošto je suđenje počelo, oni su bili ogorčeni odbranom majke i nisu više mogli da podnesu da slušaju ono što je govorila. Iz sudnice su izašli užurbano i pognute glave.

Tužioci su, kako dodaje nekoliko puta intervenisali zbog nezakonitih pitanja odbrane, ali i sami roditelji ubijene devojčice. "Roditelji devojčice ostali su u sudnici, ali u jednom trenutku ni oni nisu mogli da ostanu mirni na ono o čemu su majka i njeni branioci govori, pa su dobacili "dosta više s lažima""


Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR