Glas Javnosti

SAOPŠTENjE MINISTARKE PRAVDE POVODOM TEKSTA OBJAVLjENOG U ELEKTRONSKOM IZDANjU MEDIJA GLAS JAVNOSTI

Društvo
Autor: Glas javnosti

Glas javnosti se danas javno obratio ministarki pravde i usledio je njen odgovor na naš tekst, pod naslovom „DA LI MINISTARKA PRAVDE Maja Popović podržava KRIMINAL predsednika Komore javnih izvršitelja Bojana Kostića ?!”

Kao ministar pravde osećam obavezu da, radi zaštite objektivnog informisanja opšte, ali i stručne javnosti, ukažem na neistinite navode sadržane u naslovu i tekstu medija Glas javnosti objavljenog 11. marta u 11:52 na elektronskom portalu.


Stavljanjem u izgled nepotvrđenog protivpravnog ponašanja ministarke pravde i predsednika Komore javnih izvršitelja, grubo se podriva čitav sistem na kojem vladavina prava počiva i nepovratno narušava poverenje građanja u Ministarstvo pravde.

Sam naslov spornog teksta i njegova sadržina su apsolutno netačini i tendeciozno izneti.

Ministarstvo pravde je učinilo apsolutno sve kako bi zakoni Republike Srbije bili sprovedeni. Povodom neslaganja između javne izvršiteljke Jelene Radovanović i predsednika Komore javnih izvršitelja koje je povod za ovaj članak, Ministarstvo pravde se, u skladu sa svojim nadležnostima obratilo, Komori javnih izvršitelja, Visokom savetu sudstva i Vrhovnom sudu. Pored toga Ministarstvo pravde je još 19. aprila 2023. godine izdalo Komori javnih izvršitelja instrukciju u skladu sa kojom treba da bude obrazovana Komisija koja će svobuhvatno ispitati navode koji su izneti u dopisu javnog izvršitelja Jelene Radovanović u vezi sa raspodelom predmeta na osnovu člana 300. Zakona o izvršenju i obezbeđenju.

Novinarska etika je ovim tekstom grubo narušena, jer autor teksta neslaganje između javne izvršiteljke Jelene Radovanović i predsednika Komore javnih izvršitelja koristi kao izgovor za napad na Ministarstvo pravde i Komoru javnih izvršitelja jasno se stavljajući na stranu javne izvršiteljke, a da pritom nije sagledao sve aspekte sporne situacije tendenciozno ne pominjući šta je sve Ministarstvo pravde uradilo i kome se sve obratilo povodom ove sporne situacije. 

Ministarstvo pravde je od strane Komore javnih izvršitelja obavešteno da se najskorije može očekivati dostavljanje kompletnog materijala i zaključaka do kojih je došla Komisija koja je obrazovana povodom instrukcije izdate od strane Ministarstva pravde. Po prijemu obaveštenja Ministarstvo pravde će o zaključcima Komisije obavestiti javnost.

Imajući u vidu sve navedeno Ministarstvo pravde smatra da je pozadina ovakvih neistinitih, zlonamernih navoda dublja i poziva sve nadležne organe da reaguju u okviru svojih nadležnosti.

NAPOMENA uredništva GLASA JAVNOSTI MINISTARKI MAJI POPOVIĆ 

Poštovana ministarko zna se da mi ne ulepšavamo stvarnost. Stvarnost je mnogo drugačija od vašeg izrečenog u saopštenju, a mišljenja smo da ga Vi niste ni pisali.

Ministarstvo da je htelo sve navedeno u našem tekstu je moglo proveriti. Sva dokumentacija o protivpravnom postupanju je precizno evidentirana u Narodnoj banci Srbije, u nadležnim sudovima kao i kod svih izvršitelja umešanih u ove nezakonite radnje, a to se sve čini zarad sticanja velike lične materijalne koristi svih učesnika što se kontrolom dosada moglo utvrditi.

Osnovano sumljamo da je ispred Vašeg ministarstva u sve to umešan Vaš pomoćnik Jelena Deretić koja već skoro godinu dana sve čini da se ništa ne učini povodom sprečavanja svih navedenih protivpravnih radnji, kako advokata tako sudija i izvršitelja.

Obaveštavamo Vas da ćemo tražiti izjavu, i komentar izvršiteljke pomenute u Vašem saopštenju, jer se ovde neradi niokakvom ličnom sukobu već o očiglednom kršenju zakona kriminalnim radnjama.


Mi se nadamo da ćete Vi vašim ličnim angažovanjem to učiniti i utvrđenim činjenicama uredno obavestiti javnost!

Uredništvo GJ

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR