Topla čokolada ima moć, ne samo da nas ugreje, već da u nama probudi hormon sreće kojim odmah popravlja raspoloženje čak i po tmurnom danu.
Ovo su sastojci:
130 g seckane crne čokolade
470 ml mleka po izboru
1 kašičica cimeta
1 kašičica ekstrakta vanile
1 prstohvat soli
1 čili papričica, prerezana na pola po dužini, bez semenki
2 kašičice kokosovog šećera (može i smeđi šećer ili med)
2 čašice brendija ili ruma, po želji
Priprema:
U manjoj posudi na umerenoj temperaturi i sa malo mleka otopite čokoladu.
Umešajte ostatak mleka, cimet, vanilu i so. Dodajte i čili, pa ostavite sve da se greje, vodeći računa da ne provri.
Sklonite s vatre i ostavite da odstoji 10 minuta, pa izvadite čili.
Postepeno dodajte šećer, mešajući i probajući, sve dok ne postignete idealan nivo slatkoće.
Ukoliko želite, u ovoj fazi možete dodati malo brendija ili ruma za dodatnu aromu.
Sipajte u šolju, dekorišite po želji i uživajte u ovoj savršeno kremastoj i pikantnoj toploj čokoladi.
Glas javnosti /B03S