Glas Javnosti

ČIZKEJK ZA RASHLAĐIVANJE TOKOM LETNJIH DANA : Recept na bakin način

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Slatko kisela poslastica sa višnjam, sirom i mlevenim keksom, idealna za sve ljubitelje voćnih i osvežavajućih slatkiša. Za pripremu čizkejka vam ne treba mnogo vremena ni kulinarskog iskustva.

Kako bi vam ispao savršen isprobajte sledeće sastojke i način pripreme.

Sastojci
:

Za koru

  • 300 g mlevenog keksa
  • 150 g istopljenog maslaca
  • 5 kašika mleka

Za beli fil

  • 400 g neslanog sira
  • 10 g želatina
  • 6 kašika vode
  • 120 g šećera u prahu
  • 10 g vanilin šećera
  • 500 ml slatke pavlake
    • 100 ml vode
    • 10 g vanilin šećera
    • 4-6 kašika šećera

    Kalup od 26cm (može i od 24 cm)


    Priprema
    :

    Fil i želatin

    U džezvu stavite želatin sa 6 kašika vode i ostavite 10 minuta da nabubri. Za to vreme… U šerpicu stavite voće sa vodom i šećerom, pa stavite da se kuva. Kada voće provri smanjite temperaturu i kuvajte još 10-tak minuta. Želatin zagrejte, ali nemojte da vam provri. Sipajte ga u šerpu sa voćem, dobro pomešajte i ostavite da se prohladi.

    Priprema biskvita

    U činju sipajte mleveni keks, mleko, istpoljeni maslac i rukama lagno umesite sastojke. Kalup (26 cm) premažite maslacem. Na dno kalupa rukama utapkajte smesu od mlevenog keksa.

    Priprema belog fila

    U džezvu stavite želatin sa 6 kašika vode i ostavite 10 minuta da nabubri. Za to vreme…Mikserom umutite sir sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte slatku pavlaku, pa mutite mikserom dok se smesa ne zgusne. Želatin zagrejte, ali nemojte da Vam provri. U želatin dodajte malo umućenog sira, pomešajte, pa sipajte u fil sa sirom. Mikserom umutite sve sastojke da se sjedine. (Ukoliko volite gušći beli fil dodajte i kesicu kremfixca, ja nisam dodavala).

    Preko keksa sipajte fil sa sirom. Poravnajte ga, pa preko sipajte voćni fil. Ostavite tortu u frizideru najbolje preko noći, a najmanje 6 sati. Ukoliko ne želite da vam se voćni fil razmaze tokom sečnja, prvo zasecite vocni zele, obrišite noz, pa isecite parče piše Cooking.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR