Potrebno je:
- 1 kg brašna
- 1 kocka kvasca
- 1 kesica praška za pecivo
- 6 kašika šećera
- 5 kašika ulja
- 3 jaja
- 2 dl vode
- 2 dl mleka
Za fil:
- 500 g mlevenih oraha
- 5 kašika šećera
- mleko
Priprema:
Mlaku vodu pomešajte sa kvascem pa umešajte 2 kašike šećera pa pustite da se aktivira. Jaja umutite varjačom pa dodajte preostale 4 kašike šećera, sipajte kvasac, toplo mleko, ulje, prašak za pecivo. Umešajte postepeno brašno pa umesite meko testo. Prekrijte krpom pa pustite da naraste.Na dva dela podelite nadošlo testo pa ga tanko rasklagijajte. Dodajte mlevene orahe, šećer i mleko u šerpu da se nakvase orasi. Mešajte neprekidno na toploj ringli, da orasi omekšaju. Rasklagijano testo filujte pa uvijte u štrudle. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje.
Sočne čokoladne bombice Sastojci: 100g cornfleksa 200g petit keksa 50g urmi 1 banana Čaša mleka 50g višanja 2 kašičice kakaa Priprema: U posudu stavite petit keks, cornfleks, urme i mleko, pa sve blendirajte. Dodajte kakao i dobro sjedinite smesu. Formirajte loptice, punite ih višnjama i uvaljajte u preostali cornfleks. Stavite na tanjir, ukrasite po želji i ostavite da se ohlade. Uživajte u brzom i jednostavnom receptu!