Krompir je uvek ukusniji kada se kuva u ljusci, pa možete i tako da spremate.Bolje je kad brašna ima manje, jer testo neće biti tvrdo, već će gomboce biti savršeno mekane. Takođe, ono što je bitno je da vruć krompir upija više od hladnog, pa je bitno da testo dobro ohladite u frižideru. Isprobajte i vi ovaj recept za gamboce i uživajte u ukusu.
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite, pa kuvajte u ključaloj vodi dok ne omekša. Procedite i ispasirajte, pa ostavite da se ohladi u frižideru. Dodajte ulje, jaje i brašno. Izvadite koštice iz šljiva. Kada smesu sjednite uzmite veličinu šake, pa stavite unutra šljivu i oblikujte lopticu. Kuvajte ih u ključaloj vodi 15 minuta, pa uvaljajte u prezle koje ste propržili na malo ulja sa šećerom.
Glas javnosti/M01S