Glas Javnosti

RECEPT ZA DOMAĆU PICU : Ovaj recept je da odlepiš!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Italija je zemlja iz koje nam dolazi recept za picu, a predlažemo je da je napravite i na ovaj način. Kod njih se ne koristi kupovno testo za picu, tako da morate da umesite domaće, ali ono garantuje savršen ukus. Nadev može da bude po vašoj želji, a mi smo vam u nastavku teksta napisali šta Italijani najčešće stavljaju kada prave ovakvu picu.

Sastojci: 

  • 15 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 300 ml toplog mleka
  • 50 ml ulja
  • 1 jaje
  • 650 g brašna (tip 00)
  • 1 kašičica soli
  • Za punjenje:
  • paradajz sos
  • krem sir
  • šunka
  • jaja
  • tvrdi sir


U posudi pomešajte mleko, kvasac i šečer, pa sipajte ulje i jaje. Sve dobro sjedinite i dodajte prosejano brašno i so. Zatim umesite testo za picu, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih 2 sata. Podelite testo na 8 delova i oblikujte loptice. Pokrijte i njih i ostavite da odstoje nekih 10 minuta. Zatim ravucite krug, pa ivice savijte na unutra i pritisnite malo prstima. Poređajte u nauljeni pleh, pa svako testo napunite sastojcima po želji. Mi predlažemo da jedno testo namažete paradajz sosom, pa pospte seckanim lukom, pa preko razbijete jaje. Drugo testo premažite sirom, pa poređajte pršutu i razbijte jaje. Treći premažite krem sirom i razbijte jaje, a sva tri testa pospite rendanim sirom. Ovo su samo predlozi za nadev, vi možete da koristite šta želite. Pecite picu u zagrejanoj rerni na 250°C oko 10 minuta.

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR