Ako ste ljubitelj poslastica koje se ne peku, onda predlažemo da probate i voćnu tortu sa keksom.
Sastojci:
50 g kokosovog brašna
50 g mlevenog susama
50 g bademovog brašna
40-50 g kokosovog ulja (može i istopljeni puter)
500 g slatke pavlake
zaslađivač po ukusu
Recept za jednostavnu belu tortu:
U posudi pomešajte kokosovo brašno, mleveni susam i bademovo brašno, pa dodajte kokosovo ulje ili istopljeni puter. Sjedinite smesu za koru torte tako da dobijete mrvice, pa ih propržite u tiganju. Kada dobiju zlatnu boju, vratite u posudu. Slatku pavlaku umutite sa zaslađivačem. Na tacnu stavite obruč za tortu, pa sipajte prvo mrvice od brašna, a onda malo fila i tako ređajte dok ne utoršite sve sastojke. Poslednji sloj treba da bude fil za belutortu. Možete odmah da je jedete, a možete da je i čuvate u frižideru.
Glas javnosti/A03S