Glas Javnosti

MALO DRUGAČIJA SARMA ZA SLAVU: Recept za posnu sarmu sa orasima

Hrana
Autor: Glas javnosti

Sarma ne mora da bude mrsna da bi bila ukusna.

Sastojci:

– 15 kašičica pirinča


– 15 kašičica sojinih ljuspica

– 3 pune kašike mlevenih oraha

– 1 mala glavica crnog luka

– 1 praziluk

– 2 čena belog luka

– 1 mala šargarepa

– 1 kašičica aleve paprike

– 1 kašičica kurkume

– po ukusu: so, biber, korijander, lovorov list

– 3-4 kašike ulja

– 2 kašike tamari ili soja sosa

– 15 listova kiselog kupusa

Priprema:

Sojine ljuspice preliti vodom i ostaviti da odstoje.

Pirinač oprati i sipati malo vode. Praziluk i crni luk sitno iseckati i propržiti na vrelom ulju.

Kada luk bude skoro gotov, dodati rendanu šargarepu, a potom alevu papriku i kurkumu. Propržiti vrlo kratko, paziti da paprika ne zagori.


Dodati beli luk, prinač, oceđene sojine ljuspice, začine i ostaviti na nižoj temperaturi da se krčka dok se ne upije voda iz pirinča.

Na list kupusa staviti dve kašičice fila i uviti sarmu. Kuvati okvirno sat i po, tačnije dok se kupus ne omekša. Ukoliko kuvate u ekspres loncu, dovoljno je oko 30 minuta od momenta vrenja.

Ukoliko ne koristite sojine ljuspice, možete ih zameniti mlevenim orasima. Umesto jedne kašičice sojinih ljuspica, stavite jednu kašiku mlevenih oraha, predlaže Kristina Gašper.

Tamari nije obavezan, ako ga nemate, izostavite ga. Količine začina prilagodite ukusu.

Prijatno!


Glas javnosti/ N01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR