Sastojci:
Priprema:
Uključite šporet na srednju temperaturu i stavite veliki tiganj na šporet. Grejte tiganj dok ne postane vruć, a zatim smanjite temperaturu na nisku. U većoj činiji, kombinujte otopljeni puter i šećer u prahu. Promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte toplo mleko u smesu i dobro promešajte. Dodajte brašno, kakao prah i prašak za pecivo u smesu sa mlekom i dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu bez grudvica.
U okruglie kalup za projice stavite malo smese, do pola kalupa. Zatim stavite 1-2 čokoladna komadića u svaki kalup. Prekrijte čokoladu preostalom smesom tako da kalupi budu napunjeni do 2/3 visine. Kalup stavite u tiganj, poklopite i pecite na niskoj temperaturi na šporetu oko 10-12 minuta. Zatim svaki kolačić okrenite u kalupu, da se ispeče i sa gornje strane. Sredina treba da ostane mekana. Vreme pečenja može varirati, pa budite pažljivi i pratite kako se kolačići peku.
Glas javnosti/M01S