Glas Javnosti

KIFLICE KAO PERO LAGANE : Recept koji osvaja na PRVI ZALOGAJ!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Pamuk kiflice možete da pravite slatke ili slane, zavisi šta više volite, a ono što će učiniti da budu mekane i sutradan je puter koji se stavlja preko njih pre pečenja

  • Sastojci: 
  • 900 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca 
  • 2 belanceta 
  • 400 ml toplog mleka
  • 180 ml ulja
  • 1 kašika šećera (ako pravite slatke idu dve kašike šećera) 
  • 1 kašičica soli
  • Za nadev: 
  • džem 
  • sir 
  • Za premazivanje: 
  • 2 žumanceta 
  • puter 
  • susam (opciono) 


Priprema:

U posudi pomešajte toplo mleko sa kvascem i šećerom, pa dodajte ulje i belanca. Sve dobro sjedinite, pa dodajte prosejano brašno i so. Umesite mekano testo, nauljite ga, pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe, nekih 2 sata. Podelite testo na 2-3 dela, pa oblikujte loptice. Razvucite jednu u obliku kruga i isecite trouglove. Nafilujte džemom ili sirom i urolajte. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa premažite umućenim žumancima, pospite susamom ako želite i stavite parčence putera preko. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. 

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR