Priprema:
Krem sir umutite sa šećerom, pa dodajte maskarpone i sjedinite mikserom. Zatim dodajte jaja, jogurt, brašno i vanilu, pa opet malo umutite. U kalup prečnika 20 cm stavite koru tako da obloži i ivice, pa je premažite istopljenim puterom (50 g). Preko ređajte ostale, a svaku premažite puterom. Isecite vrhove koji vire iz kalupa. Pecite u rerni na 160°C oko 10 minuta. Za to vreme isecite lešnike i pistaće, pa im dodajte istopljeni puter (30 g). Dobro promešajte. Izvadite kore iz rerne, pa po dnu pospite smesu sa pistaćima i lešnicima. Preko sipajte fil i vratite u rernu na 160°C oko 40 minuta. U vodu sipajte šećer i kuvajte dok se ne istopi i krene da vri. Sklonite sa šporeta, pa dodajte med i vanilu i promešajte. Prelijte, ali samo preko kora. Ukrasite pistaćima i lešnicima.