Glas Javnosti

BAKINA PITA SA JABUKAMA: Sočna, sprema se za tili čas

Hrana
Autor: Glas javnosti

Pita sa jabukama spada u one poslastice koje uvek zamirišu na detinjstvo i bakinu kuhinju. Idealna je za jesenje vreme, a za ovu pitu bez kora dovoljno je da umutite sastojke i pomešate sa iseckanim jabukama i listićima badema. Veoma se brzo i jednostavno pravi, jedino što ćete malo duže čekati jeste da se ispeče.


Sastojci:

2 jaja
4 jabuke
prstohvat soli
1 kašičica vanile u prahu
100 ml mleka
65 g šećera
45 ml ulja
1 kesica praška za pecivo
80 g brašna
30 g badema u listićima (opciono)

Najjednostavniji recept za pitu sa jabukama:


U posudi pomešjte jaja i šećer, pa umutite žicom. Dodajte so i vanilu u prahu, dobro umutite, pa dodajte mleko. Uspite ulje i prosejano brašno u smesu za pitu sa jabukama. Umutite pa dodajte prašak za pecivo. Smesu ostavite sa strane. Oljuštite i iseckajte jabuke, pa ih dodajte u smesu zajedno sa listićima badema. Dobro promešajte sve sastojke za pitu sa jabukama pa izlijte smesu u okrugao pleh obložen pek papirom. Pitu bez kora pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 45-50 minuta. Po želji, možete je premazati džemom od kajsija kad se prohladi i posuti šećerom u prahu. Isprobajte i nemačku pitu sa jabukama po receptu iz 1894. godine.

Glas javnosti/A03S 


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR