Glas Javnosti

ORTAČKA KUPOVINA! Institut Jaroslav Černi prodat "Milenijum timu" za 2.500.000 evra

Društvo
Autor: Glas javnosti

Institut za vodoprivredu Srbije "Jaroslav Černi" u nedelju je prodat "Milenijum timu" za 2.5 miliona evra.

O pravljenju konzorcijuma sa Milenijum timom, direktori Instituta Černi su zaposlene obavestili jutros. U dopisu pod nazivom „Obaveštenje zaposlenim u Institutu za vodoprivredu Jaroslav Černi u vezi sa procesom privatizacije“, između ostalog se navodi da je Institutu stigla ponuda od Milenijum tima o zajedničkoj kupovini. Generalni direktor Instituta Dejan Divac i šetorica izvršnih direktora odlučili su da prihvate ponudu Milenijum tima i o tome obavestili zaposlene.

“U drugoj polovini oktobra 2021. godine, Milenijum tim je ponudio rukovodstvu Instituta zajedničko učešće u privatizaciji, odnosno formiranje konzorcijuma pravnog lica (Milenijum tim) i fizičkih lica (generalni direktor i izvršni direktori), pri čemu bi fizička lica učestvovala sa ukupno 30% u zajedničkom konzorcijumu”, navodi se u dopisu koji su potpisali direktor Instituta Dejan Divac i šestorica izvršnih direktora.

U obrazloženju te odluke oni su naveli da i im je Milenijum tim saopštio da prepoznaje sadašnje dobro poslovanje Instituta, kao i njegov potencijal, da ima nameru da očuva kapacitete i da želi da uloži sredstva u dalji razvoj Instituta, uvažavajući njegovu osnovnu delatnost i poziciju na tržištu.

Ministarstvo privrede je prvog oktobra objavilo poziv za prodaju Instituta Jaroslav Černi po početnoj ceni od 2,58 miliona evra. Kompanije zainteresovane za kupovinu Instituta imale su rok da do danas u 12 sati dostave svoje ponude. One se otvaraju danas, 8. novembra u 12 sati.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR