Glas Javnosti

POČINJE ČISTKA! Svi rukovodeći BEZBEDNJACI IDU NA POLIGRAF i PROVERA IM SE IMOVINA!

Politika
Autor: Glas javnosti

Crnogorska policija i druge bezbednosne službe biće očišćene od službenika ogrezlih u kriminalu testiranjem na poligrafu i proverom porekla imovine. U prvoj fazi ove akcije planirane su provere čelnih ljudi ovog sektora! 

Crnogorsku javnost iznenadila je iznenadna ostavka Miodraga Lakovića, savetnika za bezbednost potpedsednika Vlade Dritana Abazovića. Tri dana nakon što je Laković, zvani Mišo Sicilija, najavio svoju ostavku, stiglo je i njegovo obrazloženje u kojem se navodi da mu je cilj bio "depolitizacija, reorganizacija i profesionalizacija policije".

To su, navodi Laković, bila tri razloga zbog kojih je prihvatio da bude savetnik za bezbednost Dritana Abazovića.

- Ostavka sledi zbog toga što ovi ciljevi nisu ispunjeni, niti sprovedene aktivnosti onom dinamikom kako je traženo - poručio je Mišo Laković, a onda je usledila njegova ostavka.

Laković je ostavku podneo nakon što je prezentiran program borbe protiv korupcije Vlade Crne Gore u kojem nije učestvovao i u okviru kojeg se  podrazumeva ispitivanje svih visokopozicioniranih bezbednjaka u Crnoj Gori na poligrafu. Za taj posao, nezvanično, biće angažovani vrhunski nezavisni profesionalci, a ostavka Lakovića usledila je samo sat nakon što mu je predočen ovaj detalj!

To je tek deo revolucije koja očekuje crnogorske bezbednosne službe, a koju, prema pisanju “Vijesti”, treba da sprovede Jedinica za antikorupciju koja će, prema rečima državnog sekretara MUP-a Crne Gore Zorana Miljanića, imati oko 20 pripadnika. 

Na čišćenje policije od korumpiranih i službenika ogrezlih u kriminalu, građani Crne Gore čekaju od smene režima Mila Đukanovića. Program Vlade koji treba da pomakne stvari na ovom planu sa mrtve tačke podrazumeva i analizu diploma svih rukovodnih kadrova u Upravi policije. Nezvanično, čelnicima crnogorske Vlade su dostavljeni mnogobrojni dokazi o kupljenim diplomama policijskih funkcionera.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR