Glas Javnosti

Vučić će danas prisustvovati početku radova na Nacionalnom stadionu

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Nacionalni fudbalski stadion imaće oko 52.000 sedišta i biće izgrađen po svim UEFA standardima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obići će danas pripremne radove na izgradnji kompleksa EXPO 2027, gde će prisustvovati ceremoniji početka radova na izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona u Surčinu.

Nacionalni fudbalski stadion imaće oko 52.000 sedišta i biće izgrađen po svim UEFA standardima. Stadion će se graditi po arhitektonskom rešenju Marka Fenvika, a treba da bude završen do kraja 2026. godine.

Vučić je prekjuče u obraćanju iz Predsedništva Srbije ocenio da će stadion biti jedan od tri najlepša stadiona u Evropi.

Poručio je da se stadion gradi da bi roditelji mogli da dovedu decu, a deke i bake unuke da uživaju, da vide da Srbija može da se poredi sa najrazvijenijim zemljama Evrope i sveta i da mogu da provode vreme u sportskim aktivnostima i razonodi.

Predsednik će obići i pripremne radove za objekte za specijalizovanu izložbu EXPO 2027  Beograd, koja će sa temom "Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve" biti održana u Beogradu od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine.


Pripremni radovi na izgradnji objekata za EXPO su počeli u junu prošle godine i kako je ranije rečeno teku po planu.

Izložba će biti održana u Surčinu, na prostoru koji je saobraćajno odlično povezan, između beogradske obilaznice i auto-puta „Miloš Veliki“, u blizini Aerodroma „Nikola Tesla“.

Na tom prostoru će, pored izložbenog prostora za EXPO i Nacionalnog fudbalskog stadiona, biti izgrađen novi Beogradski sajam, Akvatik centar i rezidencijalni kompleks sa 1.500 stanova.

Sam izložbeni kompleks za EXPO obuhvatiće površinu od 25 hektara, a ukupna površina izložbenih objekata biće 230.000 kvadrata bruto.

Rezidencijalni kompleks je zapravo čitav grad sa svim sadržajima za udoban boravak učesnika izložbe, a njegova površina će biti 160.000 kvadrata.

Pored ostalog, planirana je izgradnja i nove železničke pruge dužine 18 kilometara, na relaciji Zemun polje-Aerodrom "Nikola Tesla" - lokacija EXPO 2027“.



Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR