Glas Javnosti

Proglašen je najbolji aerodrom na svetu, po drugi put

Svet
Autor: Glas javnosti

Prošple godine je prihvatio 45 miliona putnika.

Međunarodni aerodrom Hamad (DOH) u Dohi, glavnom gradu države Katar, po drugi put je proglašen najboljim aerodromom na svetu.

Istovremeno je već desetu godinu zaredom proglašen najboljim pružaocem usluga u avio-saobraćaju na Bliskom istoku. 

Odluke su donesene na manifestaciji Skytrax World Airport Awards 2024 održanoj u nemačkom gradu Frankfurtu, prenosi Doha News.

Nadmećući se među više od 500 svetskih aerodroma, katarski aerodrom dobio je najveće priznanje u ključnim pokazateljima uspešnosti u ovoj oblasti.


– Ovo je izvanredno dostignuće za međunarodnu aerodrom Hamad, koja slavi svoju 10. godišnjicu operativne izvrsnosti, besprekorno povezujući putnike iz celog sveta – rekao je glavni izvršni direktor grupe Qatar Airways, Badr Mohamed Al-Meer, koji je upravljao razvojem i rastom Međunarodnog aerodroma Hamad u protekloj deceniji, prenosi bosanskohercegovački informativni servis INS, a prenosi Biznisinfo.ba.

Al-Meer je, takođe, istakao važnost razumevanja potreba putnika i razvoja trendova putovanja kako bi bolje odgovarali iskustvu putovanja.

– U središtu naše strategije rasta leže putnici, njihove rastuće potrebe, kao i naša predanost ispunjavanju i nadmašivanju njihovih očekivanja. U aerodromu smo uveli raznoliku ponudu doživljaja, uključujući Souq Al Matar, koji katarsko tradicionalno gostoprimstvo i kulturu približava putnicima, te Orchard, idealno mesto za opuštanje između letova…  – dodao je zvaničnik Qatar Airwaysa.

Prošle godine Međunarodni aerodrom Hamad opslužio je preko 45 miliona putnika, što je povećanje od 31% u odnosu na godinu ranije, nadmašujući rekord tokom Svetskog prvenstva u fudbalu 2022.

Glas javnosti B010S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR