Glas Javnosti

PANIKA MEĐU ALBANCIMA: Ako nacrt ZSO ne ode u ustavni sud, članstvo tzv. "Kosova" u SE biće odloženo!

Politika
Autor: Glas javnosti

Direktor Instituta Kipred Ljuljzim Peci poručio je da ako nacrt Zajednice srpskih opština (ZSO) ne bude poslat u Ustavni sud, postoji opasnost da se glasanje o članstvu Kosova u Savetu Evrope (SE) odloži za godinu dana.

Peci je na RTV 21 naglasio da je međunarodna zajednica dve godine zaredom tražila od Kosova da izradi nacrt za ZSO. Kada tako nešto nije urađeno, oni su sami napravili nacrt.

"Ne možemo da se oslobodimo političke i državne odgovornosti koju smo imali u stvaranju Asocijacije, a sada moramo da se suočimo sa političkom realnošću.

 


Zemlje Kvinte su to saopštile premijeru, premijer zna. Još jednom ponavljam, ako nacrt sad ne bude poslat u Ustavni sud, koliko imam saznanja, glasanje će se odložiti za godinu dana. Za godinu dana sve može da se promeni. Bitno je šta gubimo u međuvremenu i koje druge prilike mogu biti van naših ruku ako sada ne osvojimo Savet Evrope“, rekao je Peci.

Dodao je da je članstvo u Savetu Evrope važno ne samo zbog ljudskih prava, već Kosovo postaje evropska država u najstarijoj instituciji u Evropi.

Glas javnosti/RTV 21 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR