Glas Javnosti

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti.

- Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti.
U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a počeli su i radovi na izgradnji stambene zgrade u Dositejevoj ulici. Sve je manje mesta za izgradnju zgrada u užem gradskom jezgru.
- Činjenica je da taj prostor nije toliko veliki, te da je u prethodnih 10 do 20 godina dosta tih lokacija privedeno nameni planom detaljne regulacije. Sve je češća situacija da moraju da se ukrupnjavaju parcele da bi se izgradila neka zgrada - navodi Kovačević.

Ribnica postaje sve primamljivija investitorima i ove godine mogu se očekivati prvi zahtevi za izgradnju stambenih zgrada u ovom prigradskom naselju.
- Prošle godine usvojen je plan generalne regulacije Ribnice, ispituje se tržište i mogućnosti izgradnje, pa se stiču preduslovi da se može planirati višeporodično stanovanje - navodi Kovačević.
Zbog sve manje parking mesta, kupci su zainteresovani i za garaže, a i investitori su svesni tih zahteva kupaca.

Glas javnosti /E05S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Raso u 22.04.2024 16:39:26 h
     0 
Moze i Ribnica al imate ogroman pristor na mestu bivse fabrike vagova,koja je zarasla u trnje i vrzine i gde bi se moglo izgradit 5000 stanova sa svom infrastrukturom!