Glas Javnosti

IZRAEL NAPAO IRAN: Odjekuju eksplozije kod vojne baze i nuklearnih postrojenja (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Izrael je jutros izveo napad na teritoriju Irana, rekao je neimenovani američki zvaničnik,

Iranska novinska agencija Fars izvestila je da se eksplozija mogla čuti u blizini aerodroma u Isfahanu, ali uzrok napada nije odmah bio poznat.

Sistem protivvazdušne odbrane u Isfahanu aktiviran je protiv "objekta za koji se sumnja da je dron", rekao je izvor agenciji, koja je dodala da su se u blizini vojne baze na severozapadu grada čule tri eksplozije.

CNN je javio da je nekoliko letova u iranskom vazdušnom prostoru preusmereno.

Tokom vikenda Iran je lansirao stotine dronova i raketa uzvraćajući na navodni izraelski napad na njegovu ambasadu u Siriji. Većina dronova i raketa srušena je pre nego što je stigla do izraelske teritorije.


U napadu tokom noći u Isfahanu nije pričinjena šteta, rekao je državni viši komandant iranske vojske Siavoš Mihandoust, prenosi Times of Israel.

On je dodao da je buka koja se čula tokom noći u Isfahanu uzrokovana sistemima protivvazdušne odbrane koji su gađali "sumnjivi objekat"..

Iranski informativni kanal sa sedištem u Londonu objavio je snimak koji navodno prikazuje navodni napad izraelske bespilotne letelice na vojnu bazu u blizini Isfahana.

Za sada nije moguće proveriti autentičnost snimka.

IAEA može da potvrdi da iranskim nuklearnim postrojenjima nije pričinjena nikakva šteta, saopštila je ta organizacija nakon informacija o navodno uzvratnom udaru Izraela na Iran



Glas javnosti/Ag



BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR