Glas Javnosti

PSS: PREKINUTI DIPLOMATSKE ODNOSE sa zemljama koje glasaju ZA rezoluciju o Srebrenici!

Politika
Autor: Glas javnosti

Ne dolaze u obzir bilo kakve druge aktivnosti, pa ni predizborne za lokalne samouprave, posle prihvatanja zahteva za članstvo samoproglašenog Kosova u Savetu Evrope, ističu u Pokretu srpske sabornosti.

Pokret srpske sabornosti zbog odluke da se prihvati zahtev za članstvo samoproklamovanog Kosova u Savetu Evrope, traži vanredno zasedanje Narodne Skupštine Republike Srbije radi proglašenja vanrednog stanja u Srbiji i okupacije Kosova i Metohije.

– Ne dolaze u obzir bilo kakve druge aktivnosti, pa ni predizborne za lokalne samouprave, već je neophodno stalno medijsko praćenje pregovora o statusu KiM, analize o načinima na koje je zloupotrebljena Rezolucija 1244, i dostizanje na istorijskoj zaostavštini srpskog naroda na KiM i ostale prigodne emisije posvećene Kosovu i Metohiji – navodi se u saopštenju Starešinstva Pokreta srpske sabornosti.


Bez ovakvog odgovora na novonastalu situaciju, zapadna međunarodna zajednica će imati opipljive argumente za potpunu integraciju tzv. nezavisnog Kosova u svoje strukture, s obzirom na to da je Republika Srbija indolentna i nezainteresovana za očuvanje 17 odsto svoje teritorije u sastavu Srbije, ističu u Pokretu.


Kada je reč o rezoluciji o genocidu u Srebrenici, poručuju iz PSS-a, Ministarstvo inostranih poslova Republike Srbije je dužno da svim delegacijama u Ujedinjenim nacijama uputi notu o prekidu diplomatskih odnosa sa zemljama čije dlegacije glasaju za tu rezoluciju.

Više o svemu će govoriti predsednik PSS, akademik prof. dr Alek Račić u narednoj emisiji Glasa javnosti, saopštilo je Starešinstvo Pokreta srpske sabornosti.  

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR