Glas Javnosti

OSVETA HAZARA

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Ono što se dešava sa Ukrajinom i što liči na početak Trećeg svjetskog rata, za one koji malo bolje znaju geopolitiku, liči na strašnu osvetu Hazara Rusima i nevoljnim Ukrajincima!

Naime, Hazari, kao moćno tursko – mongolsko pleme, koji su držali veliko područje iza Kaspijskog jezera, uključujući i dobar dio Ukrajine i bili vjekovima nepremostiva vojnička prepreka ulasku Arapa u Evropu, poraženi su, u desetom vijeku, od kijevskog kneza Vladimira. I nestali su sa tih prostora. Baš čudna priča.

Prije toga, Hazari su primili judaizam kao vjeru u devetom (a ne kako se može čuti – u osmom vijeku). Otprilike oko 865 godine, kada su na poziv Hazarskog kana predstavnici tri vjere: hrišćanstva, judaizma i islama trebalo da stignu do hazarskog kaganata. Zanimljiva je okolnost da predstavnik islama nikad nije ni stigao do odredišta, jer ga je usput predstavnik jevrejske vjere negdje „izgubio“!
Ono što nove generacije nažalost ne znaju, jeste okolnost da je tada hrišćanstvo predstavljao naš Kirilo, po kome je naše, inače drevno pismo, ćirilica, dobilo ime. Ćirilo je tada uspio da pokrsti samo oko 300 Hazara, a ostali su, zahvaljujući pragmatično- utilitarnim razlozima, trgovačkim, prije svega, postali „jevreji“, ili, tačnije – Aškenazi! Izabrali su judaizam. Nešto od te priče može se naći u nama poznatom, Pavićevom „Hazarskom rečniku“.


Hazari, ili Aškenazi danas vladaju svijetom, ili makar nastoje da jednog dana zaista i zagospodare Planetom. Oni koji su naše srpske krajeve zvjerski bombardovali, i koji su smislilu tu zločinačku operaciju razbijanja Jugoslavije, a potom satiranje Srbije, bili su odreda – Hazari. Oni su, naravno, učestvovali i u razbijanju Sovjetskog saveza ( Zbignjev Bžežinski , papa Vojtila).

Ono što će ostati velika istorijska zagonetka jeste da su Hazari razbili svoju tvorevinu – Sovjetski savez, ali – zbog čega?Nije teško predpostaviti, ako se imaju u vidu fakti koje ću tek spomenuti.

Ovoga puta pomenuću notornu činjenicu, koju zaobilaze gotovo svi odreda aktuelni istoričari , da su Veliku oktobarsku revoluciju izveli Jevreji, odnosno Hazari. U Savjetu postoktobarskih ministara, odnosno novoj sveruskoj vladi, od 22 člana samo je jedan bio Rus, ministar prosvjete – Lunačarski! Tada su, podvaldžijski, aktuelne vlasti, predstavljali kao Ruse Lenjina i Staljina. Lenjin je bio Kalmik, sa majkom Hazarkom, a Staljin Gruzin, opet sa judaističkom nesumnjivom genetskom podlogom, kao Džugašvili (Mali Jevrejin)!

Veoma je ilustrativan podatak da u Vojnom ministarstvu, kojim je rukovodio Bronštajn, poznatiji pod imenom Trocki,(nesumnjivo Hazar), od 42 člana nijedan nije bio Rus.

Ono što je odavno poznato jeste okolnost da je Velika (anti)ruska oktobarska revolucija izvedena uz pomoć novca Hazara, iz Londona – Rotšilda ( „poštar“ je bio Lenjin, stigao do Rusije njemačkim blindiranim vozom) i Rokfelera iz Vašingtona („poštar“Trocki, stigao iz Njujorka brodom). Ovoga puta toliko o vođama Revolucije, drugom prilikom – o ciljevima, koji se apsolutno podudaraju sa ciljljevima Brozove antisrpske revolucije, njene kopije!


Istoričar od naučnog integriteta, dr Radovan Kalabić, koji godinama pokušava da noviju srpsku i balkansku istoriju vrati na pravi, naučni kolosjek i ospori mnoge drastične i za srpski narod ne samo štetne, nego i pogubne falsifikate Brozove istoriografije, reći će jednom prilikom: „Engleska kruna stvorila je i masone i satanizam i sve ratove kroz istoriju…“ Usudio bih se da učinim malu dopunu – po planovima i u izvedbi Hazara, koji odavno, ne samo kao bankari i trgovci vladaju Engleskom (opet namjerno izostavljam V. Britaniju) , ali i Amerikom, kao njenom najvećom kolonijom.

Ne treba, naravno smetnuti s uma, da su naši dojučerašnji „svetitelji“, Marks i Engels“, od čijih se brada nije moglo proći Terazijama, Hazari, dabome, kao nesumnjivi Brozovi inspiratori, pisali “uputstva“ za svjetsku komunističku revoluciju , najvećim dijelom – iz Londona, gledajući na Slovene, i Srbe, naravno, kao genetski otpad evropskog društva, prema kojima su sva sredstva dozvoljena (Blerova formulacija u nedavnoj satanizaciji Srba).

Ono što mi nikako neće biti jasno jesu formulacije našeg Svetog vladike Nikolaja, nesumnjivo najumnijeg Srbina potonjih vremena, o „Jevrejima, kao najvećem zlu Planete“ (u raznim varijacijama). Sveti Vladika uopšte ne pravi razliku između Hazara, odnosno Aškenaza, koji su judaizam primili, rekoh već, u devetom vijeku, i autentičnih Jevreja, Semita, odnosno Sefarda (koji su svojevremeno izbjegli u Španiju i Francusku).
Naša SP Crkva imala je ozbiljnih problema, zbog prigovora Jevrejske zajednice, prilikom kanonizacije Vladike Nikolaja.

U Sabranim djelima Vladike Nikolaja, koje je prvi put u Njemačkoj objavio tamošnji episkop (nedavno upokojeni) Lavrentije, nigdje nema cjelovitog teksta o Jevrejima „kao takvim“). To su, uglavnom, marginalna zapažanja, a najviše ih je u „Hristodulu“. Hoću da kažem da zvuči nevjerovatno da Vladika nije znao za jedno ozbiljno predanje, da su Jevreji i Srbi dva bliska plemena. Jevreji, Semiti, od najmlađeg Nojevog sina Sema, Srbi od srednjeg sina Jafeta. (Jedan ogranag Srba, po nekim najnovijim istraživanjima srpskih istoričara iz SAD, od Semovog sinovca.


Vjerovatno je na to mislio Natanjahu, kada je prilikom poslednje posjete Predsjednika Srbije Izraelu izjavio da su „Jevreji i Srbi mnogo bliži nego što bi se moglo i pomisliti“!To je našim kolegama, „univerzalnim neznalicama“ prošlo pored ušiju, tako da se time ama baš niko docnije nije bavio.( Zanimljiva je okolnost da Jevreja Semita i Srba ima danas, otprilike po desetak miliona!)

Da kažem uzgred, tek je nedavno, zahvaljujući radovima grupe evropskih arheologa, utvrđeno da se ovaj, nama poznati po legendi potop, zaista desio prije 9200 godina. ( I sad se, kažu, čuvena Nojeva barka može vidjeti zamrznuta na vrhu Ararata!)

Gotovo nevjerovatno zvuči podatak nekih istoričara, koji se malo bolje razumiju u geopolitiku da je hazarski „proizvod“ i Adolf Hitler, projektovan da dovrši satiranje Rusa, započeto u Prvom velikom ratu i Oktobarskoj Revoluciji, a koji je usput bezobzirno tamanio i svoje sunarodnike Hazare, kako bi se, na zemljištu u vlasništvu Rotšilda, napravio Izrael. (Nešto mi pada na pamet, kako u jednom trenutku, recimo zbog neposlušnosti čelnika Izraela, Rotšildi uvijek mogu da im kažu: „Sikter (pa ne baš tako) sa našeg imanja!“

Prilika je da se nešto, u ovom času kaže i o najpoznatijem planetarnom falsifikatu, “Protokolima sionskih mudraca“, u kojima je prije otprilike 150 godina , sačinjen plan o osvajanju Planete, koji se poslednjih decenija uveliko sprovodi.

Godinama se naivno pitam, ako su to falsifikati, koji se uporno zabranjuju i spaljuju, šta je sa „originalom“? Jer, logično, svaki falsifikat nastao je iz nekog „originala“. Na to, naravno, nema odgovora. Mnoge kvazijevrejske institucije poriču autorstvo ovog zanimljivog štiva. Pa i neka su u pravu. Ali, nema nikakve sumnje, da su Protokoli, bilo da su falsifikati ili ne, idejni i praktični vodič u osvaja i pokorovanju Zemlje!


Dovoljno je, za ovu priliku spomenuti dva-tri fakta. Tamo se kaže da u stvaranju Novog svjetskog poretka treba pod jednu kapu, uz prethodnu kupovinu,(ili otimačinu) staviti sve značajnije i dostupne informativne institucije. Jer u osvajanju i pokoravanju država i kontinenata, lažna propaganda mu dođe kao nekad artiljerijska paljba uoči bojeva. Tu su, zatim, i kupovina „vladara“ i vlada čitavih država… (vidjeli smo i na našem primjeru kako to izgleda i kako u većini, recimo balkanskih državica ta rabota još traje!

Ovoga puta možda je suvišno spominjati ulogu Bilderberga i Trilaterale (dr Smilja Avramov) u razbijanju Jugoslavije i Sovjetskog Saveza. To je zaključeno prilikom formiranja Trilaterale,1976. g. a plan je napravio sedam godina kasnije, Hazar i veliki rusofob i srbofob, savjetnik četri američka predsjednika, Zbignjev Bžežinski.

Manje-više je poznato, da su Hazari-tajkuni, u vrijeme raspada SSSRa, odatle iznijeli preko 500 milijardi dolara, ostavljajući rusku privredu na prosjačkom štapu!

Pomenuo sam u ovom tekstu nekoliko, nadam se ilustrativnih eksplikacija o „poduhvatima“ Hazara, od kad su, navodno, poraženi od kijevskog kneza Vladimira ( ja ga znam i pod drugim imenom) prije hiljadu i sto godina.

Hoću da kažem da mi je potpuno neshvatljivo kako je neko, vojnički moćno višemiliosko pleme, nastanjeno na stoitinama hiljada kvadratnih kilometara, koje je, uspješno braneći sebe, branilo i prodor afričko-azijskih i arapskih varvara u Evropu, odjednom nestalo sa tih prostora! I to poslije jednog jedinog poraza od nekakvog kijevskog kneza! Iz tog navodnog boja nema ama baš nijednog ozbiljnog istorijskog podatka, recimo o broju mrtvih na jednoj i drugoj strani!

Sokrat nas je odavno uzalud upozorio da „u sve treba sumnjati“. Držeći se te drevne sentence, neka mi bude dozvoljeno da ozbiljno sumnjam u razloge „masovnog izbjeglištva“ Aškenaza, ili lažnih Jevreja u desetom vijeku (sto godina od prihvatanja judaizma kao svoje religije).


(Poznato mi je, naravno, da su neki od istraživača „svjetskih zavjera“ pokušali da Srbe proglase Hazarima, ali, ruku na srce, za to nema mnogo osnova. Srbi su, zajedno sa Rusima, jednorodnim narodom, prije toga, pod raznim imenima naselili Evropu.)

Vrijeme je da se vratim na početak teksta. Nije nemoguće da ovo što se u poslednjih sedam- osam godina događa na terenima Ukrajine i granicama Rusije, može biti osveta Hazara za poraz od prije jednog milenijuma. O tome imam nešto drukčije mišljenje, koje je, naravno, u domenu pretpostavki. Jedna od njjih je da Aškenazi planiraju, nakon uspostavljanja Novog svjetskog poretka (jedna vlada, jedna država, jedna vjera (satanizam) povratak u evroazijske krajeve koje su nekad nastanjivali ( tu je, osim djelova Rusije i Ukrajine, predviđena i Gruzija ( gdje su judaisti već imali svog predsjednika) kao i nekoliko islamskih država bivšeg SSSRa.

U sabiranju kakvih-takvih činjenica koje ovome idu u prilog, ide i proročanstvo jednog od najpoznatijih Sefarda od prije petsto godina, u katrenima, Nostradamusa, da će Jevreji, poslije dvije hiljade godina, stvoriti svoju državu, ali da će im ona nestati u plamenu! Ozbiljni stratezi naravno da dugoročnije razmišljaju i o budućem stacionirnjau mogućih izbjeglica. U tom kontekstu neki su pominjali i Srbiju. Ja, međutim, tipujem (ružna riječ za ovakav povod), na već spomenuto Zakavkazje.

Bez obzira što su u ovom času na potezu Hazari,( engleski i američki) koji su isplanirali i izveli obojenu revoluciju u Ukrajini, (uz znatnu pomoć našeg Otpora) i koji svojom bezočnom i lažnom propagandom pokušavaju da obrnu čitav svijet protiv Rusije, kao što su to uspješno učinili prije dvije decenije protiv Srbije, neće od toga biti ništa. Moraćete, gospodo Aškenazi i ostali satanisti malo pričekati na ostvarenje vaših monstruoznih planova.

Ovo su samo razmišljanja i slutnje jednog običnog srpskog novinara, koja mogu biti samo povod za ozbiljnija naučna i istorijska istraživanja.

AUTOR: Jovan Lakićević

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Lektor u 17.04.2024 06:22:10 h
     0 
PreDpostaviti ! Autor nije pismen, slaba gramatika i stilistiicke greške koje su nastale necitanjem literature. Govorni I pisani jezik nisu isti.